Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 29 Ağustos 2014 - 21:14 Yorum: 0

AB Komisyonu’ndan Suriye uyarısı

AB Komisyonu’nun İnsani Yardımlardan Sorumlu Üyesi Georgieva, aynı anda yaşanan krizler nedeniyle "Suriye krizinin mağdurlarının kamuoyunun gözünden kaçma riski olduğunu" belirtti.

AB Komisyonu’ndan Suriye uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun İnsani Yardımlardan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva, tıpkı anda yaşanan aşırı sayıda kriz itibariyle 'Suriye krizinin mağdurlarının ve onların ihtiyaçlarının kamuoyunun gözünden kaçma riski olduğunu' belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine nazaran Suriye’deki sığınmacıların sayısının 3 milyonu aşması itibariyle yazılı İzah oluşturan Georgieva, AB Komisyonu şekilde 'Suriye krizinin mağdurlarına odaklanmaya ve dikkatleri onların üstüne çekmeye devam edecekleri' taahhüdünde bulunduklarını kaydetti.

Georgieva, “Anlamsız arbede son bulmuş olana kadar, Suriye yine ayakları üstünde durana kadar yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Suriye krizinin dördüncü yılında olduğunu hatırlatan Georgieva, “Ne yazık ki 3 milyon sığınmacı yakında evlerine dönemeyecek. Ne yazık ki yarısı sığınmacı bulunan minikler yakın gelecekte eğitim görme, oynama ve güvenli ve sulh arasında bir Suriye’de gelişme şansına sahip olmayacak” dedi.

Mültecilere sığınak verici ve aralarında Türkiye’nin de olduğu bölge ülkelerine teşekkür eden Georgieva, mağdurların hemen desteğe gereksinim duyduğunun altını çizdi.

AB Komisyonu verilerine göre, yaşanan çatışmalar itibariyle Suriye arasında desteğe gereksinim duyanların sayısı 10,8 milyon insana ulaşmış durumda. Bu sayının 6,4 milyonunu yerlerinden edilmiş insanlar oluşturuyor. AB verileri, 4,7 milyon Suriyelinin ulaşılması zor yerlerde, 241 bin insanın ise abluka altında yaşadığını gösteriyor. AB Komisyonu’na nazaran çatışmalar nedeniyle ölenlerin sayısı ise 190 bini geçti.

 

Muhabir: Güven Özalp

ETİKETLER: AB , Komisyonundan , Suriye , uyarısı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber