Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Mayıs 2017 - 16:35 Yorum: 0

AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti Kilis’te

AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti, Kilis Belediyesi Konaklarındaki meslek edindirme kurslarına hayran kaldı.

AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti Kilis’te

AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti, Kilis Belediyesi Konaklarındaki meslek edindirme kurslarına hayran kaldı.

Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti ile beraberindeki heyet Kilis Belediyesi Ruhi Zade Konağı ile Abidinağa Konağını gezerek Suriyeli ve Kilisli kadınların meslek edindirme kurslarını gezdi. Heyet, Belediye Başkanı Hasan Kara'dan bilgi aldı. Gatti, Belediye Başkanı Kara'ya Suriyeliler için yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret eden Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti, Başkan Kara'dan bilgi aldı. Belediye Başkanı Kara yaptığı açıklamada, Kilis'in Suriye olayından en çok etkilenen il olduğunu ifade ederek, "Şu anda nüfusumuzdan fazla Suriyeli misafirimiz var. 93 bin 300 nüfusumuz olmasına rağmen 135 bin Suriyeli misafirimiz var. Oranlamaya vurduğunuz zaman yüzde 60 oranında Suriyeli yüzde 40 oranında yerli halk var. Biz bunu çok az imkanlar karşılığında yapıyoruz. Bütün binalarımızda, bütün sokaklarımızda nereye bakarsanız bakın Suriyeli var. Kilis'in imkanlarının zengin ve bol olması lazım ki içeride kavga olmaması lazım, Kilis en az imkana sahip olan illerden bir tanesidir. Biz bu kıt imkanlarla birlikte yaşam kültürü oluşturup, insanları burada tutmaya çalışıyoruz. Özellikle Kilis Belediyesi olarak biz kadın ve çocukları merkez aldık. Çünkü en büyük problem kadınlarda olduğunu gördük. Eski tarihi evlerimiz var. Bu evleri satın alıyoruz. Restore ediyoruz. Bunları bayanların hizmetine veriyoruz. Burada Türk ve Suriyeli bayanlara beraber faaliyetler yapıyoruz. Şu anda 7 merkezimiz var. Yaklaşık 3 bin 500 bayan meslek edindirme kurslarına devam ediyor. Yarısı Türk, yarısı Suriyeli. Buralarda Türkçe dil kursu, bilgisayar kursu, el işleri kursu, kuaförlük kurslarımız var. Aşçılık kurslarımız var" dedi.

AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti, Türkiye'nin 2011 yılından itibaren 3 milyon Suriyeliye cömertlik ve insanlık gösterdiğini ifade ederek, "Aynı anda Avrupa Birliği, Kilis Belediyesini takdir ediyor. Buradaki yönetimin cömertliğini, halkın misafirperverliğine de yansıyor. Bu kadar insanı misafir ederek, nüfusunuzun ikiye katlanması, buna rağmen yine aynı cömertliği, misafirperverliği göstermeniz Nobel Barış Ödülü'ne neden aday olduğunuzu gösteriyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber