Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Hibe - Proje - Burs 07 Mart 2015 - 00:32 Yorum: 0

AB Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında 20 ilde 20 etkinlik düzenliyor.

AB Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında 20 ilde 20 etkinlik düzenliyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye’nin kalkınma gündemi ve AB’ye katılım sürecinin temel konularından biri olan toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede kadınlara yönelik desteğini Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir defa daha yineler.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek ve panel, seminer ve film gösterimleri aracılığıyla kamuoyunda konuyla ilgili farkındalık yaratmak maksadıyla 5-9 Mart 2015 tarihlerinde Ankara, Antalya, Bursa, Denizli Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinde “Kadın Hakları ve Avrupa Birliği” teması etrafında yoğunlaşan yirmi ayrı etkinlik düzenliyor.

Ankara’daki etkinlikler: AB Türkiye Delegasyon Maslahatgüzarı Bela Szombati, 6 Mart 2015 tarihinde Ankara Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Büyük Harflerle KADIN olmak” başlıklı etkinlikte bir konuşma yapacak. Saat 15:00’te başlayacak olan etkinlik kapsamında FeminIstanbul klasik müzik performansı sunarken çocuklara yönelik olarak da bir pantomim gösterisi düzenlenecek.

Antalya’daki etkinlikler: Antalyalı Kadın Girişimciler Kovanlık köyünde bir açık hava etkinliği düzenleyerek köy halkına kadın hakları konusunda bilgi aktaracak.

İstanbul’daki etkinlikler: Marmara Üniversitesi’nde “Günümüz Kadınlarının Sorunları” başlıklı tartışma; Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise doğada yapılacak bir yürüyüşü müteakip öğrenci, akademisyen ve çalışanların katılacağı “Ailede Kadın Eşitliği Eğitimi” başlıklı seminer düzenlenecek.

Gaziantep’te gazeteci Metin Uca, müzisyen İlhan Şeşen ve yazar Kürşat Başar bazı kadın hakları uzmanları ile birlikte kadının toplumda karşılaştığı sorunları ele alacak.

Diyarbakır’da “Avrupa Birliği’nde Kadın Hakları” semineri ardından çini ve seramik ile ilgili bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Denizli’de kadın konuşmacıların kendi deneyimlerini paylaşacakları bir dizi seminer gerçekleştirilecek. Ayrıca, düzenlenecek film gösteriminin ardından bir kokteyl organizasyonu yapılacak.

Edirne’de kadın hakları seminerinin ardından bir film gösterimi gerçekleştirilecek.

Erzurum’da medyanın kadına yönelik şiddete yaklaşımı konusunda bir tartışma gerçekleştirilecek. 6 Mart’ta düzenlenmesi planlanan geniş katılımlı bir konferansta “Medya, Kadına Karşı Şiddet ve Sosyal Yansımaları”, “Annelerin Feryadı” ve “Kadın ve Hukuk” dâhil olmak üzere çeşitli sunumlar yapılacak. Ayrıca, Erzurum’daki çeşitli sahnelerde kadınla ilgili bir dizi film ücretsiz olarak gösterime girecek.

Eskişehir’de Dr. Tolga Şirin, farklı sosyal gruplardan gelen bayan katılımcılara “Temel Kadın Hakları” konusunda bir konuşma yapacak.

İzmir’de Egeli İş Kadınları Derneği’nin katılımıyla kadının iş hayatındaki rolüne ilişkin bir tartışma oturumu düzenlenecek.

Kayseri’de, düzenlenecek bir seminer kapsamında yerel sivil toplum kuruluşlarına bugüne kadar yayımlanan tüm uluslararası kadın hakları bildirgeleriyle ilgili detaylı bilgi verilecek.

Kocaeli’de işitme engelli izleyiciler için kadın hakları temalı bir dizi film gösterimi yapılacak.

Konya’da, Konya Kapalı cezaevindeki mahkumlar için bir tiyatro gösterisi sahnelenecek. Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin rol alacağı oyunun adı “Kadın Sığınma Resortu”dur.

Mersin’de iki gün sürecek etkinlikler arasında yaklaşık 50 kadın örgütünün katılacağı bir forum ile Aslanköy’ün kadın sakinlerinin rol aldığı bir tiyatro oyunu yer alıyor.

Samsun’da kadın bisikletçilerin katılacağı bir bisiklet turu düzlenecek.

Sivas’da bir film gösterimi yapılacak.

Şanlıurfa’da kadın haklarına ilişkin bir seminer düzenlenecek.

Trabzon’da Kadınların Siyasete Katılımına ilişkin bir panel düzenlenecek.

Van’da “Kadınlar Konuşuyor” başlıklı bir tartışma oturumu düzenlenecek.

Daha fazla bilgi için:

Selda Paydak [email protected] 
Ahsen Rehman: [email protected]

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber