Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Ağustos 2014 - 17:14 Yorum: 0

AB üyeliği yolu bundan sonra kısalacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nde Dışişleri Bakanı olarak görev alan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı görevini TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'a devretti.

AB üyeliği yolu bundan sonra kısalacak

Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin 60 yıllık, zor lakin inandıkları bir süreç olduğunu vurguladı. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliğini öncelikler içinde saymasının, AB sürecinden modernleşme süreci şekilde bahsetmesinin, ayrı bir AB Bakanlığı'nın bulunmasının, Türkiye'nin AB üyeliğine ve değerlerine ne kadar bağlı olduğunun işareti olduğunu anlatım eden Çavuşoğlu, 'Bizim de gücümüz herzaman bu olmuştur ve 8 maaş bir zamanda elimizden geleni yapmaya çalıştık' diye konuştu.

Türkiye'nin AB üyelik sürecini en yakından bilen isimlerden biri olan Bozkır'ı '25 yıllık dostu ve kardeşi' şekilde tanımlayan Çavuşoğlu, yeni bakanın AB müzakere sürecinde mühim mesafeler kat edeceğine inandığını, kendisinin de bu sürece dışişleri bakanı olarak destek vereceğini anlatım etti.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

'Biz inanıyoruz ki AB de bu gayretlerimizi görür ve Türkiye'nin AB sürecinin önündeki engelleri kaldırır. Biz, AB kurumlarıyla ve ülkeleriyle teknik konuların hepsini tartışmaya hazırız. Yeter ki Avrupalı dostlarımız, Türkiye'nin önüne siyasal engeller koymasın, mevcut bulunan engelleri de kaldırsın.'

Çavuşoğlu konuşmasının arkasından Bozkır'a çiçek, kalem ve sarı-lacivert renklerden oluşan kravat armağan etti. AB Bakanlığı vazifesini Çavuşoğlu'ndan devralan Bozkır da 'Böylesine onurlu bir göreve layık görülmekten' duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

'AB üyeliğini uzakta görenler olabilir' diyen Bozkır, Türkiye'nin bugüne kadar kararlılığını ve sabrını ispat etmiş bir memleket olduğunu ve bu sebepten dolayı ötürü 'yolun bundan sonra daha kısa olacağına' inandığını söyledi.

Bozkır, sözlerine şöyle devam etti:

'AB üyeliği, sırf bir teşkilata üyelik değildir. Günlük yaşamımızın her alanında Türk insanına fayda sağlayacak konular manzumesidir. Her faslın konusu sebebiyle gündelik hayatı bu kadar etkileyen öteki bir müktesebat yoktur. Dolayısıyla Türkiye'nin aza olsun olmasın bu müktesebatı özümsemesi ve gaye şekilde bu yönü alması bence fazla fazla önemlidir.'

Bozkır, konuşmasının arkasından Çavuşoğlu ve törende bulunan eski AB Bakanı Egemen Bağış'a şimdiye kadar yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber