Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Nisan 2022 - 13:24 Yorum: 0

ABB’nin bilgisayar eğitimine katılan muhtarlarda mezuniyet sevinci

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te merkez ve çevre ilçelerde görev yapan muhtarlara yönelik başlattığı temel bilgisayar eğitimlerini tamamladı.

ABB’nin bilgisayar eğitimine katılan muhtarlarda mezuniyet sevinci

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te merkez ve çevre ilçelerde görev yapan muhtarlara yönelik başlattığı temel bilgisayar eğitimlerini tamamladı. İki aylık eğitimin ardından sertifikalarını alan toplam 50 muhtar mezuniyet sevinci yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te merkez ve çevre ilçelerde görev yapan muhtarlara yönelik başlattığı temel bilgisayar eğitimlerini tamamladı. Pilot bölge olarak seçilen Polatlı ve Sincan'dan sonra Çubuk ve Akyurt ilçelerinde de bilgisayar eğitimi alan muhtarlara katılım sertifikalarını Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz verdi.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından "Bilgisayar Bilmeyen Muhtar Kalmasın Projesi" kapsamında toplam 50 muhtara iki ay boyunca haftada iki gün ücretsiz olarak bilgisayar eğitimi verildi.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz, Çubuk ve Akyurt'ta düzenlenen sertifika töreninde muhtarların mezuniyet sevincine ortak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında başlattığımız muhtarlara teknoloji eğitimlerine ilk olarak Polatlı'da başlattık. Ardından Çubuk, Akyurt ve Sincan Yenikent'te verdiğimiz bilgisayar eğitimini de tamamladık. Yeşilin Başkentine muhtarlarla birlikte biz de katkı yapmayı istedik ve Çubuk Vadisi'nde fidan diktik. Muhtarlarımızdan gelecek yeni talepleri de değerlendirmeye devam edeceğiz."

Bilgisayar Eğitmeni Mustafa Sandıklı bir öğrenci gibi muhtarların bilmediklerini öğrendiğini, bazı bilgilerini de pekiştirdiğini vurgulayarak, "Muhtarlarımıza temel bilgisayar programlarını, günümüzün gelişen mobil uygulamaları ile Büyükşehir'in "Muhtar Ankara" ve "Başkent Mobil" uygulamalarını nasıl kullanacaklarını öğretmeye çalıştık. Bu iletişimi sağlıklı sağlayabilmeleri için de kısaca uygulayacakları yolları onlara tarif ettik" dedi.

Başkentli muhtarlar sertifika töreninin ardından Çubuk Vadisi'nde fidan dikerek "Yeşilin Başkenti" projesine destek verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber