Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 22 Mayıs 2022 - 12:08 Yorum: 0

ABD Başkanı Biden: “(Maymun çiçeği virüsü) Herkes endişelenmeli”

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore ziyareti dönüşünde Osan Hava Üssü'nde hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü hakkında, "Herkes endişelenmeli"...

ABD Başkanı Biden: “(Maymun çiçeği virüsü) Herkes endişelenmeli”

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore ziyareti dönüşünde Osan Hava Üssü'nde hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü hakkında, "Herkes endişelenmeli" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore temaslarını tamamladı. Ülkeden ayrılmadan önce Osan Hava Üssü'nde konuşan Biden, Avrupa'da ve ABD'de de tespit edilen maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Virüsün yayılması durumunda bunun önemli sonuçlar doğuracağını ifade eden Biden, "Virüsün yayılım seviyesiyle ilgili bana bilgi verilmedi fakat herkes bunun hakkında endişelenmeli" dedi. Biden ayrıca, hangi aşının virüse etki edebileceği ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Biden, açıklamalarının ardından Asya'daki temaslarını sürdürmek üzere Japonya'ya gidecek.

"80'den fazla vaka"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yayılmada devam eden maymun çiçeği virüsü hakkında yaptığı açıklamada, "En az 12 ülkede 80'den fazla maymun çiçeği vakası doğrulandı" ifadelerini kullandı. DSÖ ayrıca herhangi bir ülke adı vermeden 50 şüpheli maymun çiçeği vakasının araştırıldığını belirterek, dünya genelinde daha fazla maymun çiçeği vakasının olabileceğini bildirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber