Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Ekonomi 21 Mayıs 2019 - 14:58 Yorum: 0

“ABD, Çin’in yükselişini durdurmaya çalışıyor”

Prof.Dr. Tayyar Arı, "ABD Çin'in önünü kesmeye çalışıyor. İran'a uyguladığı gibi zaman içinde dünyadaki diğer ülkeleri de Çin'e karşı ortak hareketlendirecek"...

“ABD, Çin’in yükselişini durdurmaya çalışıyor”

Prof.Dr. Tayyar Arı, "ABD Çin'in önünü kesmeye çalışıyor. İran'a uyguladığı gibi zaman içinde dünyadaki diğer ülkeleri de Çin'e karşı ortak hareketlendirecek" dedi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı, ABD ile Çin arasındaki teknoloji şirketi Huawei üzerinden yürüyen savaşın yol açacağı ekonomik sonuçlar hakkında değerlendirmede bulundu.

TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Arı, ABD'nin yaptırım kararının diğer dünya ülkelerini de etkiyeceğini söyleyerek "Amerikan şirketlerini telekomünikasyon sektöründe Huawei dışında bu kadar tehdit eden başka bir şirket yok. ABD Çin'in önünü kesmeye çalışıyor. İran'a uyguladığı gibi zaman içinde dünyadaki diğer ülkeleri Çin'e karşı ortak şekilde hareketlendirecek" dedi.

Bu süreçte sadece Çin'in değil diğer ülkelerin de zarar gördüğünü ve görmeye de devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Arı, "ABD kendi savaşına diğer ülkeleri de dahil edecek, bu tuzağa düşmemek lazım" şeklinde görüş bildirdi.

Prof.Dr. Arı, son gelişmeler ışığında bu tarihten itibaren ABD tarafından Çinli şirketlere yönelik olarak hukuk dışı uygulamalar yürütülebileceğini söyledi.

Türkiye bu savaştan etkilenir mi ?

Prof. Dr. Arı, yaptırımlardan sadece Çin'in değil, Çin ile ticaret yapan tüm ülkelerin etkileneceğini belirterek, "Çin ile yakınlaşmanın ticaret yapmanın bir bedeli olacak bu şirketler Amerikan ticaret altyapısını ve teknolojisi kullanamayacak. Yeni bir yaptırım söz konusu" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber