Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

ABD haber alma özgürlüğünü gasp etmektedir

AA muhabiri Şaşmaz'ın, ABD polisinin şiddetine maruz kalmasını kınayan Medya-İş, "ABD'nin, Ferguson'da eylemcileri bahana ederek medyanın haber alma özgürlüğünü gasp ettiğini" belirtti.

ABD haber alma özgürlüğünü gasp etmektedir

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Ferguson'da, göstericilerle polisin çatışmasını haber yapmak isteyen basın mensuplarına, polis tarafından uygulanan kötü muameleyi ve şiddeti kınadıklarını bildirdi.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Getty Images fotomuhabiri Scott Olson, Alman gazeteciler Ansgar Graw ve Frank Herrmann, Washington Post muhabiri Wesley Lowery, Huffington Post muhabiri Ryan J. Reilly ve bir El Cezire çalışanının gözaltına alınıp bırakılmasının ardından, çok daha sert bir muameleye Medya-İş üyesi ve Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın maruz kaldığını belirtti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatınca uyarılan Amerikan makamlarının, polisin hak, hukuk tanımaz müdahalelerini engellemek için hiçbir tedbir almadığını ifade eden Eser, Şaşmaz'ın görevini yaptığı sırada ölümle tehdit edildiğini, üzerine çullanılarak kelepçelendiğini, gözaltına alınarak 5 saat hücrede tutulduğunu hatırlattı.  

Eser, Ferguson'da, göstericilerle polisin çatışmasını haberleştirmek isteyen basın mensuplarına polis tarafından uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınadı.

Basın mensuplarını, çatıştığı göstericilerden ayırmanın ve korumanın, hukuk devletinin aygıtı polis gücünün temel yükümlülüğü olduğunun altını çizen Eser, Amerikan polisinin, göstericilere karşı olan hıncını adeta gazetecilerden çıkardığını, böylesi olayların, özgürlükler ülkesi olmakla övünen ABD'de yaşanmasının utanç verici olduğunu ifade etti.

Eser, 'Basın özgürlükleri başta olmak üzere tüm dünyaya hak hukuk dersi veren ABD makamları, Ferguson'da eylemcileri bahane ederek açıkça medyanın haber alma özgürlüğünü gasp etmektedir' değerlendirmesinde bulundu.

'Soruşturma sürecini takip edeceğiz'

Şaşmaz’a yönelik çirkin muameleye verilen tepkiler neticesinde ilgili polis memurunun açığa alındığının öğrenildiğini belirten Eser, 'Medya-İş olarak ilgililer hakkındaki soruşturma sürecini takip etmeye devam edeceğiz' ifadesini kullandı. 

Eser, ABD makamlarının, görevleri sırasında kötü muameleye maruz kalan tüm medya mensuplarından özür dilemesini, maddi ve manevi zararları karşılamasını, benzer olayların yaşanmayacağı konusunda taahhütte bulunmasını istedi. 

Ferguson’da birkaç yüz göstericiye karşı koymak adına gazetecileri sindirmeye, olay yerinden uzaklaştırmaya ve kendi yöntemleriyle cezalandırmaya çalışan Amerikan polisinin fiziksel ve psikolojik şiddeti karşısında, gerek uluslararası gerek ABD'deki basın meslek örgütlerini daha aktif olmaya davet eden Eser, 'Olaylarda basın mensuplarına karşı takınılan kaba, dayatmacı ve hukuksuz tavrı şiddetle kınıyoruz' görüşüne ver verdi.

Amerikalı gazetecinin katledilmesi

Öte yandan Irak’ta terör örgütü IŞİD tarafından Amerikalı gazeteci James Foley’in vahşice katledildiği görüntülerin tüm dünyayı sarstığını belirten Eser, şunları kaydetti:

'Foley’in barbarca katledilmesi, sadece basına yapılan bir saldırı değil insani değerlere, İslam inancının ulvi esaslarına da yöneltilmiş hakarettir. Sapkın inançlarını eylemlerine alet eden katilleri esefle kınıyoruz.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber