Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Eylül 2014 - 02:34 Yorum: 0

ABD İran'la istihbarat paylaşımı içinde olmayacak

ABD, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'yle mücadelede oluşturulacak uluslararası koalisyonunun askeri faaliyetlerini ve örgütle ilgili istihbarati bilgileri İran’la paylaşmayacaklarını bildirdi.

ABD İran'la istihbarat paylaşımı içinde olmayacak

ABD, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'yle (IŞİD) mücadelede oluşturulacak uluslararası koalisyonunun askeri faaliyetlerini ve örgütle ilgili istihbarati teferruatları İran’la paylaşmayacaklarını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’e, gündelik matbuat brifinginde İranlı bir yetkilinin, Tahran’ın, Washington’ın IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonu desteklemeye hazır olduğunu ve karşılığında da batılı ülkelerden ve ABD’den nükleer programı meselesinde esneklik istediği anlamında medyada yer saha haberler soruldu.

ABD’nin böyle bir teklifi kabul etmesinin mümkündür olmadığını vurgulayan Earnest, Tahran yönetiminin ABD’nin ve uluslararası toplumun nükleer programında esnekliğe gitmesini istemesinin, IŞİD’e karşı oluşturulan geniş katılımlı uluslararası komisyonla bir ilişkisini bulunmadığını, bunların “tamamen iki ayrı konu” olduğunu kaydetti.

Earnest, şunları kaydetti:

“ABD, herhangi bir askeri faaliyetimizde İranlılarla işbirliği yapmayacak. ABD, İranlılarla herhangi bir istihbarat paylaşımı arasında olmayacak. ABD, IŞİD’e karşı mücadeleyi güvenliğe almak için İran ile nükleer programı meselesinde pazarlık yapıcak bir pozisyonda olmayacak. Bu iki konu % ayrı ve P5+1 görüşmelerinin odağı 'uluslararası toplumun İran’ın nükleer programına yönelik endişelerini çözmek' şekilde kalmaya devam edecek.”

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise uluslararası cemiyet için tehdit yapan IŞİD’in etkisiz bir duruma getirilmesi için Tahran yönetimine de vazife düştüğünü anlatım etmişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber