Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 20 Ekim 2014 - 22:03 Yorum: 0

ABD IŞİD'e karşı 12 yeni hava saldırısı düzenledi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 12 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

ABD IŞİD'e karşı 12 yeni hava saldırısı düzenledi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 12 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye’deki hedeflerine saldırı, harp ve bombardıman uçakları kullanarak altı  saldırı gerçekleştirenABD ordusunun Irak’taki hedeflere de saldırı, bombardıman ve insansız hava uçaklarıyla altı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Suriye’deki saldırıların tamamı Kobani yakınlarında düzenlenirken, IŞİD’in harp ve havan topu mevzilerinin yoktur edildiği ve bir arabanın imha edildiği açıklandı. Saldırılarda bununla birlikte dün havadan yapılan silah ve tıbbı gereç yardımları esnasında IŞİD’in kontrolündeki alana azalan katkı paketinin de örgütün eline geçmemesi için vurulduğu kaydedildi.

Irak’ta ise Felluce’nin güneydoğusunda düzenlenen iki hava saldırısında IŞİD’in geniş bir birimi misyon alınırken, üç aracın kullanılmaz bir vaziyete geldiği bilgisi verildi. Beci’deki petrol rafinerisinin güneyinde gerçekleştirilen üç saldırıda örgütün küçük bir birimi vurulurken, bir bina ile üç araç imha edildi. Ayrıca, Beci’nin güneyindeki saldırıda örgütün dört botunun kullanılmaz bir vaziyete geldiği, öteki dördüne hasar verildiği bildirildi. Açıklamada, Irak’taki hava saldırılarına Fransa ve İngiltere'nin katkı sağladığı belirtildi.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların terör örgütü IŞİD’in Irak’a, alana ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yoktur etmek için düzenlenen “Doğal Kararlılık” operasyonlarının bir parçası şekilde düzenlendiği anlatım edildi.

Muhabir: Erkan Avcı

ETİKETLER: ABD , IŞİDe , karşı , 12 , yeni , hava , saldırısı , düzenledi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber