Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 16 Eylül 2014 - 23:34 Yorum: 0

ABD IŞİD’i yine vurdu

ABD ordusu, başkent Bağdat’ın güneybatısı ile Erbil’in kuzeybatısındaki IŞİD hedeflerine 5 hava saldırısı daha düzenlendi

ABD IŞİD’i yine vurdu

ABD ordusu, Irak’ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerini vurmaya devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan harp uçaklarının başkent Bağdat’ın güneybatısı ile Erbil’in kuzeybatısına 5 kez hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Erbil’in kuzeybatısındaki 2 saldırıda IŞİD’e ilişkin bir silahlı vasıta ve mevzinin imha edildiği, Bağdat’ın güneybatısındaki 3 saldırıda ise terör örgütüne ilişkin kamyon, uçaksavar topçusu, küçük bir gruptan oluşan IŞİD birimiyle Fırat Nehri üstündeki 2 küçük botun tahrip edildiği kaydedildi.

Operasyonda vazife piyasa bütün uçakların daha sonra güvenli şekilde bölgeden ayrıldığı belirtildi.

CENTCOM, ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 167 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Obama, Allen’la görüştü

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e karşı küresel koalisyonda kendisinin hususi mümessili bulunan emekli general John Allen ile Allen’ın yardımcılığını oluşturan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Başkan Obama’nın görüşmede, uluslararası geniş katılımlı canlı bir koalisyon oluşturmada müttefik ve ortaklarla en çok koordinasyonun önemini vurguladığı kaydedildi. Obama’nın 'IŞİD’i nihayetinde bulunmamakta edecek kapsamlı bir yaklaşımın, geniş yelpazeli siyasi, diplomatik, askeri, ekonomik ve başka çabaları yanında gerektirdiğini' vurguladığı belirtildi.

Muhabir: Erkan Avci

ETİKETLER: ABD , IŞİDi , yine , vurdu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber