Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 24 Temmuz 2014 - 08:40 Yorum: 0

ABD İsrail'e uçuş yasağını kaldırdı

ABD Federal Havacılık İdaresi, Amerikan havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuş yasağını kaldırdığını duyurdu.

ABD İsrail'e uçuş yasağını kaldırdı

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Amerikan havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuş yasağını kaldırdı.

FAA'den yapılan açıklamada, yasağın mahalli saatle 23.45 (TSİ 06.45) nedeni ile kaldırıldığı duyuruldu.

Açıklamada, yasağın kaldırılması kararının, İsrail'deki güvenlik durumunun değerlendirilmesi ve İsrail hükümetinin sivil havacılığa yönelik riskleri azaltma yönünde almakta olduğu tedbirlerin gözden geçirilmesinin ardından alındığı belirtildi.

FAA'in açıklamasında, 'kurumun, Ben Gurion Havalimanı etrafındaki fazla fazla akışkan durumu yakından gözlemeye devam edeceği ve gerek görüldüğü takdirde ilave adımları atacağı' kaydedildi.

FAA önceki gün, güvenlik kaygılarından ötürü Amerikan havayollarının İsrail'e uçmasını 24 saat süreyle yasaklamış, dün de yasağı 24 saat daha uzatmıştı. Yasaklama kararının, Ben Gurion Havaalanı'nın yaklaşık 1 mil (1,6 kilometre) yakınına bir roketin isabet etmesinin ardından alındığı bildirilmişti. FAA'in yasağının ardından Avrupa ve dünyanın değişik bölgelerinden çok sayıda uluslararası havayolu şirketi de tıpkı yolu takip ederek İsrail'e uçuşları askıya almıştı.

FAA'in yasaklama kararı, Cumhuriyetçi senatör Ted Cruz başta olmak üzere ABD'deki bazı çevrelerin ve İsrail hükümetinin katı eleştirilerine uğramıştı.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber