Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...
Dünya 18 Eylül 2014 - 01:34 Yorum: 0

ABD Kongresi'nden Suriyeli muhaliflere yardıma onay

ABD Temsilciler Meclisi, Suriyeli muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

ABD Kongresi'nden Suriyeli muhaliflere yardıma onay

ABD Temsilciler Meclisi, Suriyeli muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

ABD Başkanı Barack Obama’ya Suriye’deki ılımlı muhaliflere eğitim ve askeri ekipman sağlamak için yetki verilmesini öngören düzenleme Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda ele alındı. Obama'ya 11 Aralık'a kadar yetki sağlayan düzenleme, Cumhuriyetçilerin çoğunlukla olduğu Temsilciler Meclisi’nde 156’ya karşı 273 oyla kabul edildi.

Düzenleme, hükümetin fonlanmasına yönelik daha geniş kapsamlı tüketim tasarısının içine değişiklik önergesi şekilde ilave edildi. Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Buck McKeon vasıtası ile hazırlanmakta olan 7 sayfalık değişiklik önergesinin, Suriyeli muhaliflere ekipman ve eğitim sağlamada Obama yönetimine sınırsız yetki verilmesinden kaygı duyan milletvekillerinin bu endişelerini gidermeye yönelik bazı kısıtlamalar içerdiği gözleniyor.

Önergede, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'a, muhaliflere herhangi bir eğitim faaliyetine başlamadan en az 15 gün evvela Kongre üyelerini bilgilendirmesi zorunluluğu yer alıyor. Ayrıca, Pentagon, milletvekillerine her 90 günde bir muhaliflere yönelik faaliyetlerle ilgili son ayrıntıları içeren rapor sunmakla yükümlü kılınıyor. 

Suriye’ye ABD muharip askerlerinin gönderilmesine de 'yeşil ışık' yakmayan düzenlemenin yarın da Senato Genel Kurulu’nda onaylanması bekleniyor. Demokratların çoğunluğunda olan Senato’da da düzenlenme onaylanırsa, imza için Başkan Obama’ya gidecek.

Muhabir: Erkan Avcı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber