Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 30 Ekim 2014 - 12:03 Yorum: 0

ABD'de bal kabakları sanat eseri oldu

ABD’de cuma gecesi kutlanacak Cadılar Bayramı'nın vazgeçilmez sembollerinden bal kabakları, çeşitli figür ve desenlerde oyulmuş halleriyle büyük ilgi çekiyor.

ABD'de bal kabakları sanat eseri oldu

ABD’de cuma gecesi kutlanacak Cadılar Bayramı'nın vazgeçilmez sembollerinden bal kabakları, muhtelif figür ve desenlerde oyulmuş halleriyle kocaman alaka çekiyor.

Cadılar Bayramı sezonunun başlangıcından bu yana her gece binlerce ziyaretçi, New York eyaletinin güneyindeki Croton-on-Hudson köyünde düzenlenen 'The Great Jack O'Lantern Blaze' isimli etkinlikte sergilenen 5 binin üstünde elle oyulmuş ve ışıklandırılmış bal kabaklarını görmeye geliyor.

“Jack o’Lantern” adı verilen oyulmuş bal kabakları, sebzenin üst kısmının bir kapak oluşturacak biçimde kesilip iç kısmının % çıkarılması, kabuğun üstünde çehre türü oluşturacak delikler açıp içine fer kaynağı konulmasıyla yapılıyor. Söz konusu işlemi deneyimli bal kabağı oyma sanatçılarının yapması ise enteresan kreasyonların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Anadolu Ajansı'na açıklamada bulunan organizatör kuruluş yetkilisi Rob Schweitzer, bir sanat yönetmeni önderliğindeki 15 deneyimli sanatçıyla çalıştıklarını anlatım etti.

Bu sene onuncusu düzenlenen etkinliğe her sene yeni temalar eklediklerini belirten Schweitzer, bu yılki düzenlemede 19. asır Amerikan yazarı Washington Irving’in meşhur hayalet hikayesi “The Legend of Sleepy Hollow”dan etkilendiklerini vurguladı.

Biletlerinin tümü fazla aşırı kısa zamanda tükenen 28 gecelik etkinlikte ziyaretçiler, 1750 yılında oluşturulmuş çiftlik evinin çevresindeki bölgeye yerleştirilmiş ve muhtelif şekiller verilmiş 5 binin üstünde bal kabağıyla korku tüneline aynı bir tecrübe yaşıyor. Katılımcıların gezisine Hollywood korku filmleriyle özdeşleşen türde müzik de eşlik ediyor.

Etkinlik dalında hayalet, ejderha, mezar taşı, örümcek ve kafatası türü verilmiş bal kabakları dikkati çekiyor.

28 gecenin sonunda toplam 110 binin üstünde ziyaretçiye ulaşacaklarını ifade eden Schweitzer, organizasyonun sırf çocuklara değil yetişkinlere de hitap ettiğinin altını çizdi.

Çiftlik sahasına kurulan alışveriş çadırında bal kabağı sabunundan marmelada, kabak tatlısından bal kabağı baskılı kıyafetlere kadar çok sayıda ürünü edinebilmek mümkün.

ABD'de Cadılar Bayramı kutlamaları için yapılan yıllık masraflar milyar dolarlarla anlatım ediliyor. Bir sanayi durumunu saha kutlamalar, iç piyasalarda dönemlik canlanma meydana getirecek etkiye ulaşıyor. Söz konusu etkinliğin biletleri, yetişkinler için hafta içi 20 dolar, hafta sonu ise 25 dolar şekilde belirlendi.

Son çehre yılda dini köklerinden müstakil şekilde kültürel bir olgu biçimine gelmiş bulunan Cadılar Bayramı, 31 Ekim’de kutlanacak.

ETİKETLER: ABD , Cadılar Bayramı , bal , kabak , figür , desen
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber