Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Ekim 2014 - 09:05 Yorum: 0

ABD'de Ebola alarmı

Batı Afrika'da görülen Ebola virüsünün ABD'ye sıçraması, Beyaz Saray başta olmak üzere Amerikalı yetkilileri alarma geçirdi.

ABD'de Ebola alarmı

ABD'de yurt çapında oldukça çok kusur alarma karşın ilk kez Teksas'ta gerçek bir Ebol virüsü vakasına rastlanması, Beyaz Saray başta olmak üzere Amerikalı yetkilileri alarma geçirdi.

Başkan Barack Obama, Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde Ebola virüsüne rastlanması nedeniyle, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Tom Frieden'le acil bir görüşme gerçekleştirirken, yurt çapında hastaneler ve sıhhat birimleri, Ebola virüsüyle savaş konusunda hazırlık yapmaya başladı. 

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın, CDC Direktörü Dr. Tom Frieden'le 'tedavi altındaki Ebola virüsü taşıyan hastanın iletişim kurduğu insanların takibi ve virüsün yayılma riskinin azaltılması' benzeri bir takım tecrit kurallarını görüştüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Dr. Frieden'in CDC'nin ABD'de Ebola salgını için hazır olduğunu ve Ebola virüsüne karşı güvenli ve tesirli cevap eda etmek için lüzumlu altyapıya sahip bulunduklarını bildirdiği kaydedildi.

Öte yandan, Dr. Frieden Ebola virüsü saptama edilen bireyin Liberya'dan gelen bir uçakla 20 Eylül'de Dallas'a indiğini bildirdi. 

Ebola virüsü görülen hastanın uçuş bilgilerini ve kimliğini açıklamayan Dr. Frieden, ''Hastalığı ABD'de durduracağımıza ait hiç bir şüphem yok'' diye konuştu.

Muhabir: Selçuk Acar

ETİKETLER: ABDde , Ebola , alarmı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber