Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 28 Kasım 2014 - 08:31 Yorum: 0

ABD’de “kara cuma” çılgınlığı

ABD’de “kara cuma” olarak adlandırılan ve Şükran Günü sonrasına denk gelen yaklaşık bir ay süren yılbaşı alışveriş sezonu başladı.

ABD’de “kara cuma” çılgınlığı

ABD’de “kara cuma” şekilde bilinen ve Şükran Günü sonrasına denk gelen yaklaşık bir ay süren yılbaşı alışveriş sezonu başladı. 

Önceki zamanlarda yaşanan arbedeler ve meydana gelen can kayıpları sebebi ile meşhur mağazaların perşembe günü akşamından başlattıkları sezon açıldı. Perakende devlerinin yaptıkları iri indirimlerden yararlanmak dileyen Amerikalılar saatler öncesinden mağazaların önünde kuyruklar oluşturdu. Promosyonlu ürünlerin yüzde 90’lara varan indirimlerle satıldığı mağazaların önünde polisin güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Amerikalılar ''kara cuma'' alışverişleri için maksimum Target, Walmart, Sears bunun şeklinde pek çok çok değişik ürünün olduğu iri firmaları ve Best Buy eşi elektronik eşya, Macy’s tarzı giysi ve ev eşyası satan mağazaları tercih ediyor. Son 10 yılda ''kara cuma'' alışverişleri esnasında yaşanan çatışma ve vakalarda 7 bireyin öldüğü, takribî 90 bireyin yaralandığı belirtiliyor.

Yılbaşı alışveriş sezonu, ABD ekonomisinde takribî 600 milyar dolarlık bir dolgunluk oluşturuyor. Ulusal Perakende Federasyonu’nun (NRF) verilerine göre, sezonun “kara cuma” ile başlayan ve “siber pazartesi” ile son bulan ilk dört gündelik zamanında 140 milyondan çok bireyin takribî 40 milyar dolar tutarında alışveriş yapması bekleniyor. 

Muhabir: Bilgin Şaşmaz

Kaynak: AA

ETİKETLER: ABD , “kara , cuma” , çılgınlığı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber