Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Teknoloji 21 Aralık 2014 - 01:31 Yorum: 0

ABD'den Kuzey Kore’ye ret

ABD, Sony’ye yapılan siber saldırının ortak soruşturulması için Kuzey Kore'nin yaptığı öneriyi reddederek, iddiasının arkasında durdu.

ABD'den Kuzey Kore’ye ret

ABD, Sony’ye yapılan siber saldırının müşterek soruşturulması için Kuzey Kore'nin yaptığı öneriyi reddederek, iddiasının peşinde durdu.

Kuzey Kore yönetimi, Sony'ye yapılan siber saldırının arkasında kendilerinin yer aldığı iddialarını yalanlayarak, suçsuzluklarını kanıtlamak için, ABD'ye hücum hakkında ortak tahkikat teklifinde bulunmuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Mark Stroh ise 'ABD Soruşturma Bürosu’nun (FBI) açıklık getirdiği gibi, bu yıkıcı saldırıdan Kuzey Kore’nin mesul olduğuna yönelik güvenimiz tam. Kararın peşinde duruyoruz' diye konuştu.

Kuzey Kore yönetiminin ziyan veren ve kışkırtıcı eylemlerinin sorumluluğunu inkar etme noktasında uzun bir tarihe sahip olduğunu belirten Stroh, 'Eğer Kuzey Kore hükümeti katkı etmek istiyorsa, suçlarını kabul ederler ve yarattıkları hasarı Sony’ye tazmin ederler' dedi.

Sony firmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast kurgusunu konu saha güldürü filmi 'Röportaj' nedeniyle 'Barış Muhafızları (Guardians of Peace-GOP)' adındaki bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına ve tehditlerine maruz kaldığı belirtilmişti. Şirket, siber hücum üzerine filmin Noel'de planlanan gösterimini iptal etmişti.

FBI önceki dün, Sony'ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore'nin mesul yer aldığı neticesine varacak yeterli bilgiye sahip olduklarını açıklamıştı.

Muhabir: Barışkan Ünal

Kaynak: AA

ETİKETLER: ABDden , Kuzey , Koreye , ret
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber