Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 03 Eylül 2014 - 00:14 Yorum: 0

ABD'den sert tepki

ABD yönetimi, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etmek üzere Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye el koymasına tepki gösterdi.

ABD'den sert tepki

ABD yönetimi, İsrail'in yeni yerleşim bölgeleri inşa etmek üzere Batı Şeria'da Filistin köylerine ilişkin geniş bir araziye el koymasına tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı açıklamada, 'Yerleşim bölgeleri inşasını genişletmede kullanımı üzere iri bir sahaların 'devlet arazisi' şekilde ilan edilmesinden derin tasa duymaktayız' ifadesini kullandı.

ABD yönetimi olarak, İsrail'in yeni yerleşim bölgeleri inşasına dönük faaliyetlerine karşı olduklarını uzun süredir dile getirdiklerini anımsatan Psaki, 'İsrail hükümetini bu kararı iptal etmeye çağırıyoruz' dedi.

Psaki, 'Doğu Kudüs'teki hassas bölge (Yahudi yerleşimi) Giv'at Hamatos dahil, yeni yerleşim bölgeleri ile Doğu Kudüs'te de yapım ve planlama duyurularının her an yapılabileceğine dair haberlerden aşırı kaygılı olduklarını' belirtti.

'Bu adımların, İsrail'in Filistinlilerle sürekli statü anlaşmasını müzakere etme anlamında belirttiği maksata aksi düştüğünü ve Şayet yaşama geçirilirse aşırı huzursuz edici bir mesaj göndereceğini' kaydeden Psaki, 'İki tarafa da, müzakere edilmiş iki devletli bir çözüm umutlarını zedeleyecek her çeşitli tek taraflı adıma zinde muhalefetimizi vurgulamaya devam ediyoruz' ifadesini kullandı.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

ETİKETLER: ABDden , sert , tepki
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber