Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 20 Ekim 2014 - 20:03 Yorum: 0

AB'den Esed rejimine yeni yaptırımlar

Avrupa Birliği Suriye'de Esed rejimine yönelik yaptırımlarını ağırlaştırdı.

AB'den Esed rejimine yeni yaptırımlar

Lüksemburg'da birleşen AB dışişleri bakanları başkalık gözetmeksizin sivillere hava saldırılarında olan rejimin hava kuvvetlerinin kullandığı jet yakıtı ve başka yardım maddelerinin Suriye'ye satışını yasaklarken sayı belirtmeden, halka şiddet politikasında rol alan yeni kurumlar ve yetkililerin malvarlıklarını dondurma kararı aldı. AB bununla birlikte kara listeye aldığı Suriyeli yetkililere vize yasağı uygulamaya başladı.

Diplomatik kaynaklar, AB resmi gazetesinde yarın yayımlanarak yürürlüğe girecek ilave yaptırımların 2 müessese ve 16 adı kapsadığını belirtiyor.

IŞİD tehdidini de görüşen AB dışişleri bakanlarının Suriye ve Irak'a ilişkin kararlarında, ' Ayn El-Arab (Kobani) ve abluka altındaki, IŞİD'le hummalı çatışmaların yaşandığı başka bölgeler derin tasa kaynağı. AB Türkiye'nin Kobani'den sığınmacıları barındırma çabalarını takdir ediyor ve Kobani halkına her tedarik için sınırlarını açması çağrısı yapıyor' ifadesi kullanıldı.

60'tan çok ülkenin uluslararası hukuka müsait biçimde askeri kuvvet kullanılması dahil IŞİD'e karşı koalisyon oluşturmasını memnuniyetle karşılayan AB, askeri gücün mecbur ama tek başına yeterli olmadığını ve terörle mücadele, terörün finansmanının engellenmesi, insan ve iletişim boyutu dahil kapsamlı politik ve diplomatik tedbirlere gereksinim duyulduğunu ve örgütün gayrımeşru petrol satışını önleyecek çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı.

AB dışişleri bakanlarının kararında 'Irak'ta kapsayıcı olmayan politikalar, Suriye'de Esed rejiminin kendi halkına karşı katı savaşı, hummalı insan hakları ihlalleri ve demokratik reformlara sistematik mani konulması IŞİD'in serpilmesine olanak tanıdı. Politikaları ve eylemlerinin neticesinde şekilde Esed rejimi IŞİD'le savaşın bir partneri olamaz' ifadesi yer aldı.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

ETİKETLER: ABden , Esed , rejimine , yeni , yaptırımlar
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber