Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Ağustos 2014 - 16:28 Yorum: 0

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Turner Van'da

"Transatlantik Anlaşması'nda şu an Türkiye yok. Ancak müzakereler bittiğinde Türkiye isterse bu anlaşmaya dahil olabilir"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Turner Van'da

VAN (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı James Turner, "Transatlantik Anlaşması'nda şuan Türkiye yok. Ancak müzakereler bittiğinde Türkiye isterse bu anlaşmaya dahil olabilir" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Turner, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Turner, bölgeye ilk kez geldiğini belirterek, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirleri bildiklerini ifade etti.

Ancak doğuyu ve yatırım potansiyelini bilmediklerini aktaran Turner, "Bu potansiyelleri yerinde görmeye geldik. Ayrıca Amerikalı işadamlarının bölgeye gelmesi için uygun yatırım alanlarının belirlenmesi ve bu konuda teşvik edilmesi için çalışma yürütüyoruz. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odasından alacağımız bilgiler bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

ABD ve AB'nin müzakerelerini yürüttüğü Transatlantik Anlaşması hakkında bilgi veren Turner, "Bu anlaşmada şu an Türkiye yok. Ancak müzakereler bittiğinde Türkiye isterse bu anlaşmaya dahil olabilir" ifadelerini kullandı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva ise Van'ın Türkiye'nin en güvenli 8. kenti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ayrıca 6. bölge teşvik kapsamında. Dolayısıyla yatırımcı için uygun bütün şartlar hazır. Ayrıca hükümetin başlattığı demokratikleşme ve çözüm sürecinin de bölgede yarattığı pozitif durum değerlendirilmeli." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber