Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 31 Ağustos 2014 - 19:14 Yorum: 0

ABD'nin saldırılarında 26 IŞİD mensubu öldürüldü

ABD'nin Irak'ta düzenlediği hava saldırılarında terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı 26 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

ABD'nin saldırılarında 26 IŞİD mensubu öldürüldü

AA muhabirine konuşan El-Cumhuri Hastanesi doktorlarından Velid Casim, ABD harp uçakları sebebi ile Zummar bölgesine düzenlenen saldırılarda ölen IŞİD mensubu 26 bireyin cesedinin adli tıbba sevk edildiğini söyledi. Ölen IŞİD mensuplarının Iraklı olduğunu belirten Casim, cesetlerin içerisinde yabancı uyruklu kimse olmadığını kaydetti.

Casim, Musul'da IŞİD mensupları sebebi ile kurulan mahkemelerde yargılanarak infaz edilen 7 'Sünni' vatandaşın cesedinin de hastaneye getirildiğini belirtti.

 IŞİD'in bölgede son 5 gün içerisinde infaz ettiği sivillerin sayısının 21'e yükseldiği belirtildi.

Peşmerge birlikleri Perşembe gününden beri ABD ordusunun hava desteğiyle, petrol zengini Zummar alanını art almak için operasyonlar düzenliyor.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit benzeri bir takım şehirlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden takribî 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek mecburiyetinde kalmıştı.

Muhabir: Arif Yusuf, Hacer Bal, Ensar Fırat

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber