Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Eylül 2021 - 13:13 Yorum: 0

ABD’nin terk ettiği Kabil’deki esnaf kepenkleri açıyor

Taliban'ın yönetimi almasının üzerinden 1 ayı geride bırakan Afganistan'da esnaf yeniden kepenk açtı.

ABD’nin terk ettiği Kabil’deki esnaf kepenkleri açıyor

Taliban'ın yönetimi almasının üzerinden 1 ayı geride bırakan Afganistan'da esnaf yeniden kepenk açtı.

Afganistan'da yönetimin Taliban'a geçmesinin üzerinden 1 ay geçerken ülkede 8 gün önce de geçici hükümet kuruldu. Taliban'ın kontrolü sağlamasının ardından yönetimin nasıl olacağı konusunda fikir ayrılıkları yaşayan halk, Taliban'ın yönetimin nasıl olacağına ilişkin ılımlı açıklamalarıyla eski düzenine dönmeye çalışıyor. Halk artık, günlük hayatını Taliban yönetimi altında sürdürüyor. Afganistan başkenti Kabil'in en büyük ikinci çarşısı olan Lisei Maryam'da dükkanlar tek tek açılıyor. Her gün 200 bin kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezi esnafı da günlük hayatı canlandırmaya çalışıyor. Alışveriş merkezindeki mağaza çalışanları, her geçen gün satışların artmasını umuyor.

Alışveriş merkezinin yanı sıra cadde üzerinde bulunan dükkanlar da artık her gün kapılarını açıyor. Cadde üzerinde kurulan seyyah satıcılarda sattıkları oyuncaklarla çocukların büyük ilgisini topluyor. Sakinliğin gözlemlendiği Kabil'de halk seyyar satıcılardan alışverişlerini yaparak Taliban kontrolünde ve yönetiminde hayatını sürdürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber