Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Ağustos 2016 - 01:03 Yorum: 0

Abdullah Avcı: “Maçı ilk yarı koparabilirdik”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 galip ayrıldıkları Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Özellikle ilk yarıda 4...

Abdullah Avcı: “Maçı ilk yarı koparabilirdik”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 galip ayrıldıkları Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Özellikle ilk yarıda 4 saniyenin altında çabuk top kayıpları yapmasak, final pasını doğru yapsak, set oyunumuza dönebilsek ilk yarıda maçı koparabilirdik" dedi.

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Ligin ilk maçı. Geçen sene son haftalarda Fenerbahçe ile oynamıştık, başka sistemdi. Monaco maçlarını izledik başka sistemdi, en son yeni hocası ile Grasshoppers maçını izledik, o maçın analizi yaparak son 2 günü geçirdik. Biz bugünkü analizi yaptıktan sonra, 3. bölgede bekleyen, rakibe baskı yönlendirmeyi doğru yapıp, alanları doğru daraltmak; bununla beraber 8 top kazandık ve oyunun başında bununla golü bulduk. Özellikle ilk yarıda 4 saniyenin altında çabuk top kayıpları yapmasak, final pasını doğru yapsak, set oyununuza dönebilsek ilk yarıda maçı koparabilirdik" diye konuştu.

"Fizik olarak bir düşüşümüz yok"

İkinci yarı Emre'nin atılmasının kendileri için zor bir durum olduğunun altını çizen başarılı teknik adam, "Eksik olmamıza rağmen koşu mesafemizde bir eksiklik yoktu. Fenerbahçe'nin ikinci santrforunu sokacağını biliyorduk. Oyuncular çok önemli mesafeler yaptılar. Pozisyonları da oldu. İnanılmaz bir mücadele vardı. Her zaman oyuncu kalitesi değil zaman zaman oyun kalitesi kazanıyor. Böyle bir rakiple lige iyi başlamak bizim için önemliydi. Fizik olarak bir düşüşümüz yok, sağlıklı gidiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"Bu sene ulaşılabilir hedef bizim için geçen seneye artı bir koyabilmek"

"Biz parçadan bütüne giderek bir takım hedefler koyduk" diyen Avcı, "Bu sene itibariyle geçen sene hedeflerin üzerine artı koymak vardı. Örneğin Emre 23 maç oynamışsa, 25 maç nasıl oynayabilir, fizik kalitesini arttırabilir gibi hedeflerdi. Avrupa kupalarında bir tık üzerine koyduk. Bu sene ulaşılabilir hedef bizim için geçen seneye artı bir koyabilmek. Bunun yol haritası nasıl çıkacak hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber