Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ocak 2018 - 11:33 Yorum: 0

Abiye, damatlık ve gelinlik sektörüne tam destek

Denis's Moda firmasının sahibi Engin Şentürk, Ekonomik Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası ortaklığında Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE)...

Abiye, damatlık ve gelinlik sektörüne tam destek

Denis's Moda firmasının sahibi Engin Şentürk, Ekonomik Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası ortaklığında Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) kapsamında İzmir'deki Abiye, Damatlık ve Gelinlik üreticilerine 2 milyon euro tutarında destek sağladığını açıkladı.

IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarına katılan Denis's Moda firmasının sahibi Engin Şentürk, Ekonomi Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası ortaklığında gerçekleştirilen URGE projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu çalışmada İzmir'de abiye, damatlık ve gelinlik üreticilerini desteklemeyi amaçlandığını anlatan Şentürk, "İzmir'den 25 firma bu destekten faydalanacak. Bu projeye 300 TL'lik bir giriş aidatıyla giriş yaptık. Devlet bize ARGE, iş geliştirme için 2 milyon euro tutarında bir kaynak ayırdı. Mimar Kemalettin Derneği öncülüğünde 25 firma bir araya geldik. Ekonomi Bakanlığı bu fuardaki stant, ikram ve hostes harcamalarımız İçin ekstra 30 bin TL hibe verdi. Stant kurulumları ve masrafları için 30 metrekare İzmir Ticaret Odası, KOSGEB 24 metrekare, İZFAŞ yüzde 15 indirim yaptı. Bundan güzel bir şey olmaz. Bu projede altyapımızın geliştirilmesi, finans, yurt dışı pazarı konularında ücretsiz danışmanlık hizmetleri verilecek. Firmaların altyapı ve makine teçhizat desteklerinin verileceğini söyledi. Bize bu destekleri sağlayan devletimize ve İzmir Ticaret Odamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Bu destek, yurt dışından ucuza mal getirmemizi ve yurt dışı rekabetinde öne çıkmamızı sağlayacak" diyen Şentürk, "Bizim sektördeki en büyük sıkıntımız, profesyonel atölye ve fabrikalarımız olmaması. Mimar Kemalettin Çarşısında geniş yerlerimiz yok. Daha profesyonel ve modern çarşı talebimiz var. Gelinlik ve damatlık üreticilerini daha modern bir çarşıda toplamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kur artışı sektöre olumlu yansıdı"

Geçen yıla göre bu yıl da bir kur artışı gerçekleştiğini kaydeden Şentürk, " Mallarımızı yabancılara satışımızı kolaylaştırdı. Dolar ve euronun yükselmesi, geçen yıl ki fiyatlarla yabancılara mal satmamızı sağladı. İstanbul fuarının iptal olmasından dolayı İzmir fuarı çok fazla yabancı alıcı akını var. Bu yıl yurt dışından çok iyi yabancı alım heyetleri geldi" şeklinde konuştu.

"10 ülkeye ticari gezi"

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Başkanı İzzet Avcı ise URGE destekleri kapsamında iyi projeler üreteceklerini belirterek, şöyle devam etti; "3 yıl içerisinde 10 ülkeye ticari gezi düzenleyeceğiz. Öncelikle Rusya, İtalya ve İran'a gideceğiz. Sektörümüz açısından bakir olan ülkeleri tercih ettik. Mutlaka ihracat yapmak zorundayız. Aksi takdirde iç piyasada zorlanacağımızı düşünüyorum."

Abiye, damatlık ve gelinlik sektörüne tam destek

Abiye, damatlık ve gelinlik sektörüne tam destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber