Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 23 Haziran 2016 - 17:53 Yorum: 0

Abla Kardeşe Çarpan Otobüs Şoförünün Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir'de kullandığı halk otobüsü ile çarptığı iki kardeşten birinin ölümüne, diğerinin ise yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen şoförün...

Abla Kardeşe Çarpan Otobüs Şoförünün Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir'de kullandığı halk otobüsü ile çarptığı iki kardeşten birinin ölümüne, diğerinin ise yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen şoförün yargılanmasına başlanıldı.

Akarbaşı mahallesi Atatürk caddesinde 25 Mart 2016 tarihinde Ferdi Y.'nin kullandığı 26 H 0138 plakalı halk otobüsü, yolun karşısına geçmek isteyen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Rumeysa Ünsal ile ablası Yağmur Ünsal'a çarpmış, Rumeysa Ünsal olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Yağmur Ünsal ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Yurtseven, tutuklanmıştı.

Olayla ilgili sanığın yargılanmasına Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmasına tutuklu sanık Ferdi Y., olayda hayatını kaybeden Rumeysa Ünsal'ın (21) annesi Aynur, babası Saim ve aynı olayda yaralanan ablası Yağmur Ünsal ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ifadesini veren sanık Ferdi Y., olay günü havanın yağmurlu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Olayın yaşandığı bölgeden geçerken "tak" diye bir ses duydum. Az ileride aracı durdurup indim. Baktığımda yerde birinin yattığını ve yanında bir otomobilin olduğunu gördüm. Kazayı otomobilin yaptığını düşünerek yoluma devam ettim. Otobüsteki yolcular da bir şey görmediklerini anlattı. Yaklaşık 500 metre ileride polis beni durdurdu ve kaza yaptığımı söyledi. Olayı bu şekilde öğrendim. Benim de 2 çocuğum var, böyle olmasını istemezdim."

Kazadan yaralı olarak kurtulan Yağmur Ünsal ise kardeşi Rumeysa ile marketten alışveriş yaptıktan sonra evlerine doğru yürüdükleri sırada kazanın meydana geldiğini belirterek, "Kazanın nasıl olduğunu anlamadım. Her şey bir anda oldu, ben bayılmışım. Daha sonra hastanede kardeşimin vefat ettiğini öğrendim. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber