Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

Aç kalan tilkiyi pansiyonunda besliyor

Yusufeli ilçesine bağlı Yaylalar köyünde kar nedeniyle yiyecek bulumayınca yerleşim yerine inen tilkiye, pansiyon işletmecisi sahip çıktı

Aç kalan tilkiyi pansiyonunda besliyor

ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesine 51 kilometre uzaklıktaki Yaylalar köyünde kar nedeniyle yiyecek bulumayan tilkiye pansiyon işletmecisi sahip çıktı.

 

Kaçkar Dağları eteğinde bulunan ve deniz seviyesinden yaklaşık 2200 metre yükseklikteki köyde, Çamyuva Pansiyonu'nu işleten Naim Altunay (51), her gün pansiyona gelen tilkiyi elleriyle besliyor.

Altunay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 gün önce akşam saatlerinde bir tilkinin pansiyonun bahçesine geldiğini ve etrafta yiyecek aradığını söyledi.

Bunun üzerine pansiyonda konaklayan Fransız turistlerden birinin yardımıyla ipin ucuna ekmek takarak tilkinin uzanabileceği noktaya attıklarını belirten Altunay, "Bize yaklaşmaya korkan tilki ipin ucundaki ekmeği yemeye başladı. Bu durum birkaç gün devam etti. Ardından tilki her gün sabah ve akşam pansiyonun önüne gelmeye başladı. Ben ve pansiyonda konaklayanlar, tilkili ekmek, et gibi çeşitli gıdalarla beslemeye başladık" dedi.

Doğada aç kaldığı için yerleşim yerine inen tilkiye sahip çıktığını kaydeden Altunay, "Kartopu" adını verdiği tilkinin kısa sürede kendisine ve pansiyon çalışanlarına alıştığını söyledi.

Altunay, kendilerinin de tilkiye alıştığını kaydederek, "Tilki bir gün gelmezse gözümüz yollarda kalıyor. Karnını doyurduktan sonra ait olduğu ormana dönüyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber