Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Aralık 2014 - 17:33 Yorum: 0

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Danışmanı Lebanidze, Samsun'da

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Danışmanı Tariel Lebanidze, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu'ndan ülkelerinde yapılacak çikolata ve şekerleme fabrikasına yatırımcı ortağı bulmasını istedi

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Danışmanı Lebanidze, Samsun'da

SAMSUN (AA) - Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Danışmanı Tariel Lebanidze, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'ndan ülkelerinde yapılacak çikolata ve şekerleme fabrikasına yatırımcı ortağı bulmasını istedi.

Lebanidze, beraberindeki CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ile Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Lebanidze, Türkiye'nin ve Türk halkının kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Gürcistan’ın en yakın ve en sadık dostunun Türkiye olduğunun belirten Lebanidze, "İki ülke yıllarca uzak kalmış. Daha sonra ise birbirimize sımsıkı sarılmışız. Ben yaklaşık 40 yıl Türk ekmeğini yedim. Her zaman Türk insanından iyi şeyler gördüm. Türkleri çok seviyorum. Gürcülerle, Türkleri asla ayırt etmem. Gürcistan halkının çoğu, Türkiye ile hem iş hem de kardeşlik ilişkilerinden yana. Biz de bu amacı yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz. İnşallah iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik daha da ilerleyecek. Ben buna inanıyorum" dedi.

Ziyarette Gürcistan'da yapılması planlanan çikolata ve şekerlemeye dönük fabrika yatırımından da bahseden Lebanidze, "Yatırım için her şey hazır. Yatırım Batum'da yapılacak. İki milyon dolarlık yatırımın projesi de yeri de hazır. İyi de bir yatırım. Bize bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum" diye konuştu.

 TSO Başkanı Murzioğlu da bu tür ziyaretlerin ikili ilişkilerin ve ticari anlaşmaların gelişmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Gürcistan ile çok eskilere dayanan kardeşlik ve akrabalık ilişkilerine sahip olunduğunu vurgulayan Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Sınırlar kalktıktan sonra dostluğumuz, kardeşliğimiz daha da çok arttı. Şimdi Samsun sokaklarına çıksak bir sürü Gürcü vatandaşımızla karşılaşırız. Acara Cumhuriyeti'nin başkenti Batum bizim en yakın sınır komşularımızdan ve her gün karşılıklı yüzlerce vatandaşımız buraya gidip geliyor. Yıllardır süre gelen ticari ilişkiler gün geçtikçe artıyor. Gelişen ticaretten Samsun'da payını alacak. Komşu ve dost ülke Gürcistan'la ilişkilerimizi daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Yatırım ortağı için de elimizden gelen gayreti göstereceğim." 

ETİKETLER: STSO , Zeki Murzioğlu , GÜRCİSTAN
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber