Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:13 Yorum: 0

Acıbadem Adana Hastanesi JCI akreditasyonunu yeniledi

Acıbadem Adana Hastanesi ilk olarak Eylül 2010 tarihinde akredite olduğu ve 2013 yılında yenilediği; hasta, hasta yakınları ve çalışanlar için hastanelerdeki...

Acıbadem Adana Hastanesi JCI akreditasyonunu yeniledi

Acıbadem Adana Hastanesi ilk olarak Eylül 2010 tarihinde akredite olduğu ve 2013 yılında yenilediği; hasta, hasta yakınları ve çalışanlar için hastanelerdeki kalite standartlarını belirleyen Joint Commission International (JCI) akreditasyonunu tekrar yenileme hakkını kazandı.

5 gün süren kapsamlı denetimler sonrasında hastanelerde kalite standartlarını yükseltmeyi ve uluslararası kabul edilen sınırlara taşımayı hedefleyen JCI akreditasyonunu 3 yıllığına tekrar yenileyen Acıbadem Adana Hastanesi'nin Direktörü ve Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, "Acıbadem Sağlık Grubu'nun bir parçası olarak JCI akreditasyonunu yenilemeye hak kazandığımız için çok mutluyuz. Acıbadem Adana Hastanesi, kalite standartlarından ödün vermeyerek başarısını bir kez daha uluslararası boyutta kanıtlamıştır" dedi. Denetimler süresince yurt dışından Acıbadem Adana Hastanesi'ne gelen bağımsız denetçilerin hastanedeki her alanı ve süreci en ince ayrıntısına kadar incelediğini belirten Prof. Dr. Bülent Soyupak, bu değerlendirmeler sırasında yaklaşık 1300 kriterin tek tek gözden geçirildiğini söyledi. Süreç sonunda Acıbadem Adana Hastanesi, 2010 yılından itibaren sahip olduğu akreditasyonu 3. defa almaya hak kazandı.

"Çalışmalarımıza hiç ara vermedik"

Prof. Dr. Bülent Soyupak, sağlık kuruluşlarında saygınlığın ve prestijin bir ölçüsü olarak görülen JCI akreditasyonunu 2019 yılına kadar yenilediklerini söyledi. Denetim süreci hazırlıklarını başarı ile yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Soyupak, "Biz hastane olarak 2010 ve 2013 yıllarında geçirdiğimiz akreditasyon denetim süreçlerinden sonra gerekli eğitim ve hazırlıkları tüm çalışanlarımızla birlikte düzenli olarak yapmaya ara vermeden devam ettik. Hastane olarak her zamanki hedefimiz,geçici değil sürdürülebilir başarı olmuştur" dedi.

JCI nedir?

Sağlık sektöründeki ilk akreditasyon kurumu 1951'de, (JCAH) olarak kuruldu. 1987 yılında hastaneler dışındaki sağlık kuruluşları için de akreditasyon programları geliştirilince komisyonun ismi "Joint Commision on Accreditation of Health Care Organizations" (JCAHO) olarak değiştirildi. JCI; sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini artırmaya odaklanmış, kar amacı gütmeyen JCAHO kurumunun, uluslararası akreditasyon hizmetleri için oluşturulmuş birimidir. Joint Commission'ın uluslararası kolu olan JCI, 1994 tarihinden bu yana 80'i aşkın ülkede sağlık kuruluşları, sağlık bakanlıkları ve küresel organizasyonlarla beraber çalışıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber