Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 05 Ağustos 2015 - 00:24 Yorum: 0

Açık Hava Sahnesi atıl vaziyetten kurtarılacak

Kültür ve sanatı toplumun her kesimiyle buluşturmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Abdullah Gül Parkı içerisinde faaliyet gösterecek olan Açık Hava Sahnesinin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Açık Hava Sahnesi atıl vaziyetten kurtarılacak

Kültür ve sanatı toplumun her kesimiyle buluşturmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Abdullah Gül Parkı içerisinde faaliyet gösterecek olan Açık Hava Sahnesinin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ile birlikte açık hava sahnesinde devam eden yenileme çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Polat, alanda tiyatro gösterileri, görsel sergiler, sinema günleri, söyleşiler ve mini konserler gibi sanatsal etkinliklerin yapılacağını açıkladı.

Başkan Polat, sanatsal ve kültürel hizmetlere öncelik tanıdıklarını vurgularken, Açık Hava Sahnesinin kapalı alanında da sanatsal kurslar açılacağını ifade etti.

Abdullah Gül Parkı içerisinde bulunan tiyatro sahnenin yazlık olarak tasarlandığını ve çeşitli gösterilere ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Polat, “Tiyatro sahnemiz daha önce önemli hizmetler vermişti, Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İŞGEM Müdürlüğüne bağlı olarak bu hizmetler devam edecektir. Haftanın iki günü Yeşilçam filmlerini yazlık sinema şeklinde gösterime sunup sanatseverlerle buluşturacağız. Ömer Konakçı ve ekibinde bulunan genç tiyatrocu kardeşlerimiz hazırlayacakları oyunları burada sahneleyecekler. Kendilerinden beklentimiz oldukça yüksek, sahneleyecekleri oyunlarla sanatseverleri bir araya getirecekler. Söyleşiler, mini konserler, sergiler ve tiyatro gösterilerin yapılacağı bu alan kültürel ve sanatsal çalışmaların merkezi haline dönüşecektir. Kış aylarında bu çalışmaların devam etmesi için sahnenin kapalı bölümünde tadilat çalışmalarımızı tamamladık. Tadilatı tamamlanan bu alanlarda sanatsal kurslar verilecek, çeşitli aktiviteler yapılacak. Türk sineması ve tiyatrosuna ciddi emekler veren büyük ustaları hatırlatmak adına, fotoğrafları açık hava sahnesinin uygun alanlarına yerleştirildi. Hayatını sinemaya ve tiyatroya adamış bu isimlerin unutulmaması gerekiyor” dedi.

Yeşilyurt Belediyesinin sanat ve kültürel çalışmalara sürekli destek verdiğini ifade eden Başkan Polat, “Öncelikle bölgemizde daha sonra ülkemizde örnek bir ilçe konumuna yükselmek için rutin belediyecilik hizmetlerimiz dışında toplumumuzu yakından ilgilendiren sanatsal ve kültürel faaliyetlere verdiğimiz destek artarak devam edecektir. Kitap Yurdu Projesiyle Malatya’ya çok önemli yazarlar getirdik, toplumun her kesimini yakından ilgilendiren konferanslar düzenledik. Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz Meydan İftarlarında Meddah, Ortaoyunu, Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz ile çeşitli tiyatro gösterilerini vatandaşlarımızla buluşturduk. Yenileme çalışmalarından sonra çok güzel bir görüntüye kavuşan tiyatro sahnemizde etkinliklerin başlamasıyla birlikte kültürel ve sanatsal hizmetlerimizi daha fazla halkımızla buluşturacağız. Çalışmalarımızda Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü olmak üzere kurumlarımızla ortak çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber