Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Açık Öğretim Lisesi’nde diploma sevinci

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunu öğrenciler için mezuniyet ve diploma töreni düzenlendi.

Açık Öğretim Lisesi’nde diploma sevinci

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunu öğrenciler için mezuniyet ve diploma töreni düzenlendi.

Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünce; Açık Öğretim Lisesi İş ve İşlemleri yürütülen 20 öğrenci 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında mezun olarak Açık Öğretim Lisesi Diploması almaya hak kazandı.

Mezuniyet ve diploma sevinci yaşayan öğrenciler için Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 7edi Güzel Adam Salonunda diploma töreni düzenlendi. Törene, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Şube Müdürleri Mesut Topaloğlu, Sabri Gökbayrak ve Bilal Uysal, mezun olan öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gediz Kaymakamı Avni Kula, Halk Eğitimi faaliyetlerinin geniş bir yelpazeye yayıldığını belirterek, halkın talepleri doğrultusunda açılan kurslar ve açık öğretim okulları iş ve işlemlerini gerçekleştirme yoluyla yapılan faaliyetleri yakından takip ettiğini söyledi ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan da konuşmasında, "Açık Öğretim Okullarımızdan alınan diplomaların örgün eğitimdeki diplomalardan hiç bir farkının olmadığını bilmekteyiz. Örgün eğitim diploması olanlarla açık öğretim diploması olanların aynı haklara sahip olduğunu hem öğrencilerimize hem de kamuoyuna daha iyi anlatmamız gerekir. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarını devam ettirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Törende Açık Öğretim Lisesinden mezun öğrenciler adına konuşan Reyhan Kale, "İmkanım olmadığı için Ortaokuldan sonra liseye devam edememiştim. Ancak okula gitmeyi çok arzu ediyordum. Evlendim, çocuklarımı büyüttüm ama okuma isteğim hiç kaybolmadı. Açık Öğretim Lisesine kayıt olarak bu isteğimi gerçekleştirme imkanı buldum. Açık Öğretim Lisesine kayıt olduktan sonra 3 yıl gibi bir süre içerisinde lise diplomasını almaya hak kazandım. Şu an Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünce açılmış olan lise mezunlarına yönelik Devlet Memurluğu sınavlarına hazırlanıyorum. İnşallah başarılı olursam Açık öğretim Lisesi Diploması sayesinde kamu personeli olma fırsatını yakalamış olacağım. Ayrıca yine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılacak olan üniversiteye hazırlık kurslarına katılmayı düşünüyorum. İnşallah üniversiteye hazırlanan kız kardeşimle birlikte üniversite okumak istiyorum" dedi.

Program sonunda Açık Öğretim Lisesini başarıyla tamamlayan 20 öğrenciye protokol üyeleri tarafından diplomaları takdim edildi, dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne ismi çakıldı ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. (MA-EFE)

Açık Öğretim Lisesi’nde diploma sevinci

Açık Öğretim Lisesi’nde diploma sevinci

Açık Öğretim Lisesi’nde diploma sevinci

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber