Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Magazin 22 Nisan 2014 - 15:30 Yorum: 0

Acun Ilıcalı'dan Dünya Kupası açıklaması!

Ünlü tv patronu Acun Ilıcalı, Brezilya Dünya Kupası maçlarını TV8 ekranlarında neden yayınlanmayacağını açıkladı.

Acun Ilıcalı'dan Dünya Kupası açıklaması!

Acun Ilıcalı, TV8'i aldıktan sonra yaz dönemi için sürpriz bir hamle yapmış ve TRT ile Brezilya'da gerçekleşecek Dünya Kupası'nın bazı maçlarını yayınlama anlaşması imzalamıştı. Maç öncesi ve sonrası yeni sezondaki programlarını tanıtarak izleyicileri bilgilendirmeyi düşünen Acun Ilıcalı'ya FIFA'dan kötü haber geldi.

TV'den yapılan açıklama şu şekilde;
2014 Dünya Kupası maçlarının kanalımızda yayınlanmayacak olması ile ilgili haberler üzerine bir bilgi karışıklığı yaşanmaması adına aşağıdaki açıklamayı bilgilerinize sunarız. TV8, Dünya Kupası maçlarının bir bölümünü yayınlama konusunda yaptığı fizibilite ve finansal çalışma neticesinde, bu büyük bütçeli organizasyona ait alt lisans satın alınmasını bu aşamada uygun bulmamıştır. TV8'in HD yayınları ile ilgili alt yapısı mevcut olup, bu hizmetini büyük ve sürpriz projeleri ile hazırlandığı Eylül'de başlayacak yeni yayın dönemi öncesi, yaz aylarında sunacaktır.

Gerekçe olarak bu gösteriliyordu
Acun Ilıcalı'nın, TV8'i aldıktan sonra yaptığı ilk ciddi hamlelerden biri TRT ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nın bazı maçlarına dair yaptığı anlaşmaydı. Buna göre, 12 Haziran- 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya'da gerçekleşecek FIFA Dünya Kupası'nda oynanan maçlardan TRT'deki iftar saatine denk gelenleri, TV8 yayınlayacaktı. Böylece Acun Ilıcalı, sonbaharda başlayacak yeni yayın dönemini beklemeden TV8'i atağa kaldıracak ve maçların önü, devre arası ve sonunda yeni programlarını tanıtacaktı.
Ancak TRT yetkililerinin bu konuda verdiği son bilgi şu: “O iş olmadı. Çünkü Dünya Kupası maçlarının pazarlama hakkını elinde bulunduran ve bize de satan Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) kriterlerinden biri HD yayın mecburiyeti... EBU, TV8'in HD çıkışı olmadığı için Dünya Kupası maçlarını yayınlamasına izin vermedi. mO nedenle 2014 FIFA Dünya Kupası'nın tüm maçları sadece TRT'de.”

Haber Kaynağı: TÜRKİYE
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber