Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2018 - 13:38 Yorum: 0

Adalet Bakanı Gül: "Para ödeyerek çocuğunu görme usulünden vazgeçilecek"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Para ödeyerek çocuğunu görme usulünden vazgeçilecek. Elbette nasıl daha insani bir sistem Aile Bakanıyla da çalışıyoruz....

Adalet Bakanı Gül: 'Para ödeyerek çocuğunu görme usulünden vazgeçilecek'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Para ödeyerek çocuğunu görme usulünden vazgeçilecek. Elbette nasıl daha insani bir sistem Aile Bakanıyla da çalışıyoruz. En azından bir mal gibi para ödeyerek alma usulüne son vereceğiz. Ama herkesten önce anne baba bu kendi aralarındaki ihtilafta çocuğu kullanmamaları lazım" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, icra ile çocuğun alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Artık çocukların icra daireleri aracılığıyla teslimi son bulacak. Çocuğun baba ya da anneyi mahkeme kararıyla örneğin haftada bir gün görme hakkı olduğunu ifade eden Bakan Gül, "Karşı taraf bu hakkı vermediği takdirde elbette bir şekilde bir otorite bu çocukla teması sağlayacak. Şu anki uygulamada anne ya da baba karşı taraf göstermeyince 600-700 TL gibi bir meblağ yatırıyor icraya parayı ödüyor, kendi çocuğunu görmeye gidiyor. Biz diyoruz ki baba ya da anne ücret karşılığında değil mahkeme kararıyla bu ücreti almayalım. Maliye Bakanlığımızla da görüştük. Para ödeyerek çocuğunu görme usulünden vazgeçilecek. Elbette nasıl daha insani bir sistem Aile Bakanıyla da çalışıyoruz. En azından bir mal gibi para ödeyerek alma usulüne son vereceğiz. Ama herkesten önce anne baba bu kendi aralarındaki ihtilafta çocuğu kullanmamaları lazım" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber