Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 18 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Öztatar:

"Ticari uyuşmazlıkların çözümünde arabuluculuk sistemi kullanılmaktadır"

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Öztatar:

ŞANLIURFA (AA) - Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, ticari uyuşmazlıkların çözümünde arabuluculuk sisteminin kullanıldığını söyledi. 

Öztatar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin'i ziyaretinde, arabuluculuk sisteminin gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir çözüm yöntemi olduğunu vurguladı. 

Tüm ülke modellerini dikkate alınarak hazırlanan sistemin Türkiye'de kısa bir süre önce faaliyete geçirildiğini anımsatan Öztatar, aralarında uyuşmazlık bulunan kişilerin mahkemeye gitmeden de hukuki yolla sorunlarını çözebileceğini  dile getirdi.

Sistemin, davaların uzun sürmesi ve mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla hayata geçirildiğini anlatan Öztatar, şöyle konuştu:

''Arabuluculuk, tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımıyla mahkemeye gitmeden kullanabilecekleri en etkin yöntemdir. Bu aynı zamanda ticari konularda da tarafların işini kolaylaştırmaya yönelik bir mekanizmadır. Dolayısıyla ticari uyuşmazlıkların çözümünde arabuluculuk sistemi kullanılmaktadır."

Ertekin de arabuluculuk hizmetinin, uyuşmazlık konularının kısa sürede sonuçlandırılmasına katkı sunduğunu söyledi.

Bu arada ziyarette, oda binasına arabuluculuk merkezinin kurulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber