Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Aralık 2014 - 17:03 Yorum: 0

Adalet Bakanlığı gereken neyse onu yapacak

Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin, "Adalet Bakanlığı karar geldikten sonra yasal çerçevede yapması gereken neyse onu yapacaktır" dedi.

Adalet Bakanlığı gereken neyse onu yapacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin, 'Karar henüz bakanlığımıza gelmedi. Karar, Adalet Bakanlığına geldikten sonra Adalet Bakanlığı bu kararla ilgili hukuki çerçevede yapması gereken neyse onu yapacaktır' dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığının 5'inci Olağan Kongresi'ne eklenen Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kongrenin yapıldığı Afyon Lisesinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, bir gazetecinin, Gülen hakkındaki yakalama kararı ve kırmızı bülten konusuyla ilgili sorusu üzerine, kırmızı bültenin idari tasarrufla çıkartılan bir belge olmadığını söyledi.

Bunun, yasalar çerçevesinde, yalnızca hakim veya mahkeme kararıyla çıkarılmasının söz konusu olduğunu belirten Bozdağ, 'İstanbul'da, Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği bir yakalama kararı var. Karar henüz bakanlığımıza gelmedi. Karar, Adalet Bakanlığına geldikten sonra Adalet Bakanlığı bu kararla ilgili hukuki çerçevede yapması gereken neyse onu yapacaktır. Şu anda bakanlığımıza henüz gelmiş değil. Gelirse bakacağız' diye konuştu.

Bozdağ, kırmızı bülten sürecinin nasıl işleyeceği sorusuna, 'Hakim veya mahkeme, kararı Adalet Bakanlığına ilettikten sonra Adalet Bakanlığı bunu ilgili yerlere yazıyor. Ondan sonra da idari süreç, mahkeme kararı doğrultusunda yerine getiriliyor' yanıtını verdi.

Eroğlu ise kararın mahkemeye ilişkin olduğunu bildirdi.

Mahkemenin kararının yerine getirileceğini anlatım eden Eroğlu, 'Hiç kimsenin suç işleme hakkı yok, hiç kimsenin tuzak kurma, kumpas kurma hakkı yoktur' dedi.

Twitter'da 'Fuat Avni' müstear ismiyle paylaşımlarda olan kişiyi arama çalışmalarının sorulması üstüne Eroğlu, 'Hükümet bakıyor, şu anda çalışıyor, bulamadı' ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber