Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Haziran 2022 - 17:33 Yorum: 0

A’dan Z’ye aromaterapi BAÇEM’de konuşulacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik" temasıyla Türkiye ve dünyanın ilk ve tek aromaterapi festivaline 3'üncü...

A’dan Z’ye aromaterapi BAÇEM’de konuşulacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik" temasıyla Türkiye ve dünyanın ilk ve tek aromaterapi festivaline 3'üncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde A'dan Z'ye aromaterapi konuşulacak.

"Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik" temasıyla düzenlenecek olan "Balıkesir Aromaterapi Festivali" dahilinde, kokuların gücüyle alternatif tedavi yöntemleri sunan aromaterapinin şifalı dünyasına yolculuk yapılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM) gerçekleştirilecek festivalin içeriğinde, aromaterapide kullanılan bitkilerin tarladan hasada, hasattan distilasyona ve elde edilen esansiyel yağların toplumda tamamlayıcı tedavide kullanımına, veteriner hekimlikte kullanımına ve aromaterapötik ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasına kadar geçen süreçler üç ana tema altında toplandı. Ülke çapında alanında deneyimli bilim insanları tarafından üç gün boyunca gerçekleştirilecek seminerlerde aromaterapi her yönüyle değerlendirilecek. Seminerler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Youtube hesabı üzerinden de canlı olarak yayınlanacak. Festivalde seminerlerin yanı sıra eğitimlerden atölye çalışmalarına, tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadından bisiklet turuna kadar birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Festivalde, aromaterapi alanında üretim yapan BAÇEM kursiyerlerinin markaları ve yöresel yemeklerin tadılacağı 92 stant, içerisinde çocuk etkinliklerinin de yer aldığı birbirinden faydalı, uygulamalı atölye çalışmaları da yer alacak. Katılımcılarına toprak ve bitkilerle yakından tanışma, teknik bilgi ve pratik beceri kazanma imkanı sunacak olan festival, 30 Haziran Perşembe günü saat 09.30'da Zeytin Çekirdekleri ve Büyükşehir Belediye Konservatuarının müzik dinletisiyle başlayacak. Açılış konuşmaları, hasat ve stant ziyaretleriyle devam edecek. Sonrasında ise "Beden, Zihin ve Ruh Sağlığında Aromaterapi" konulu seminer ve "Aromatik Bisiklet Turu" yapılacak. 2 Temmuz akşamı itibarıyla 3 Temmuz gün sonuna kadar Kazdağları Darıdere Tabiat Parkı'nda da kamp etkinliği gerçekleştirilecek.

Festival dahilinde, 1 Temmuz Cuma akşamı SAMİDA konseri, Ozan Karagöz Ortaçağ Müzikleri konseri; 2 Temmuz Cumartesi akşamı Kazdağları Darıdere Tabiat Parkı'nda Tarz-ı Vefa Kervanı, Cem Güneri ile Ritim Atölyesi ve Özge Ünkap konserleri de gerçekleşecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber