Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 07 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Adana Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:

Adana Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

ADANA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, ''2015 yılında daha fazla gayret etmeye, dikkatli olmaya, seçici ve aktif politikalar üzerinden harekete geçmeye ihtiyaç var'' dedi.

Olpak, bir otelde düzenlenen Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı'nda, derneklerinin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Adana'nın bir çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını hatırlatan Olpak, Çukurova'nın da Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu vurguladı.

MÜSİAD ailesi olarak bu tür toplantıları çok önemsediklerini, fakat sadece toplantılar yapan, raporlar yayınlayan bir kurum olmadıklarını aktaran Olpak, yaptıkları tüm toplantı ve çalıştayların etkin sonuçlarını da takip ettiklerini söyledi.

Olpak, Adana'nın sadece kebabı, şalgamı, sanatçısı ve yazarıyla ünlü olmadığını, aynı zamanda 160 ülkeye ihracat yapan önemli bir il olduğunu vurguladı.

Bu tür organizasyonların bölgelerin gelişmesi ve gelir adaletsizliğinin giderilmesine katkı sağlayacağını anlatan Olpak, konuşmasına şöyle devam etti:

''Böylesi bir dünyada hatırlatmak isterim ki bizim için önemli bir parametre olan ihracatımız geçtiğimiz yıl yüzde 3,9'luk bir artışla 157,7 milyar dolar olurken ithalatımız da yüzde 3,7 azalarak 242,2 milyar dolar olmuştur. Aslında doların dünya üzerinde diğer para birimlerine karşı değer kazanmasına bağlı, elbette bir miktarda siyasi hesaplaşmalara bağlı, manipülatif hareketler sonucu yaşadığımız kur değişimi nedeniyle ocak ihracatımız binde 6 azalarak 12,3 milyar dolar oldu. Güzel olan ise ithalatımız yüzde 13,7 azalarak 16,6 milyar dolar oldu. Bunu şu nedenle söyledim. 2015 yılında daha fazla gayret etmeye, dikkatli olmaya, seçici ve aktif politikalar üzerinden harekete geçmeye ihtiyaç var.'' 

Adana Valisi Mustafa Büyük ise böyle önemli bir toplantının kentlerinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma noktasında bölgesel kalkınmanın önemine değinen Vali Büyük, Çukurova Bölgesi olarak ta çok daha iyi bir noktada olmaları gerektiğini söyledi.

Sinpaş Holding Yönetin Kurulu Başkanı Avni Çelik ise hayat hikayesini anlattığı konuşmasında iş adamlarıyla tecrübelerini paylaştı.

MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı'na derneğe üye firmalar, Türkiye'nin farklı illerinden ve Irak'tan gelen iş adamları katıldı. Çukurova bölgesinden çok sayıda firmanın stant açtığı toplantıda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber