Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ekim 2014 - 13:08 Yorum: 0

ADANA BTÜ yeni akademik yılı törenle başladı

ADANA (AA) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) 2014-2015 Akademik yılına törenle başladı.Yeşiloba idare binası önünde başlayan törenlerde ilk olarak BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem...

ADANA BTÜ yeni akademik yılı törenle başladı

ADANA (AA) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) 2014-2015 Akademik yılına törenle başladı.

Yeşiloba idare binası önünde başlayan törenlerde ilk olarak BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı Duruşu'nda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, ünivertisenin geçen yıl öğrenci almaya başladığını söyledi. Üniversite olarak ortaya koydukları hedeflerden bazılarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Ersoy, "Biz, kurulan 103. devlet üniversitesiyiz. Üniversitemizde yüzde 100 ingilizce eğitim veriliyor. Bilgi ve teknolojinin ingilizce ve bizden mezun olan herkes bunu bilmek zorunda. Biz sadece öğrencilerimize diploma vermeyi değil, 4 sınıfa geldiklerinde işlerinin hazır olmasını istiyoruz. İngiltere Leeds Üniversitesi ile ortak diploma anlaşması yaptık. 3 yıl burada okuyan öğrencimiz son sene İngiltere'de okuyor ve oradaki öğrencilerle aynı hakka sahip oluyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaşadığımız çağda yer altı madenlerine sahip olanların değil, eğitimi, demokrasiyi, hukuku öne çıkaranların refah toplumlarını inşa ettiklerini dile getirerek, üniversitelerin bu yönde gençleri eğitmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Büyük, üniversite eğitiminin, geleceği şekillendirme açısından hayati öneme sahip olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu eğitim, bir rekabet ortamı içinde olduğu taktirde kalitesi daha da artıyor. Bu üniversitemiz, 2 yılda geldiği noktaya bakılırsa gelecekte çok daha iyi yerlere geleceği kesin. Bu kısa sürede üniversiteler arasında ciddi bir misyon yüklenmiş vaziyette. Eğitim kadrosuyla farklılık oluşturan böyle bir üniversitemizden hepimiz mutlu olmalı ve gereken katkıyı sunmalıyız. Bu bağlamda, Adana'daki bütün kurumların üniversitemiz ile her türlü işbirliğine gideceğinden şüpheniz olmasın."

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber