Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2016 - 12:38 Yorum: 0

Adana Kent Konseyi’nden okul öncesi eğitim çağrısı

Adana Kent Konseyi, ülkenin ve bireylerin geleceğinde okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek vatandaşları çocukları en yakın...

Adana Kent Konseyi’nden okul öncesi eğitim çağrısı

Adana Kent Konseyi, ülkenin ve bireylerin geleceğinde okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek vatandaşları çocukları en yakın eğitim merkezine kaydettirme çağrısında bulundu.

Adana Kent Konseyinden yapılan açıklamada; Adana'da yaptıkları araştırma sonucu Adana'da okul öncesi eğitim çağında (48-72 aylık) yaklaşık 100 bin civarında çocuğun olduğu ve bunların 30 bine yakınının okul öncesi eğitimi aldığı kaydedildi.

Bu durumun Adana açısından kaygı verici olduğunu belirtilen açıklamada bu amaçla Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Minik Kalpler" projesine destek olunmasının çok önemli olduğu belirtildi.

Çocukların ve ülkenin geleceği her şeyden önce okul öncesi eğitimden geçer

Eğitimde alanında Matematik, Fen ve Dil derslerinde en başarılı çocukların okul öncesi eğitimi alanlardan oluştuğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 yaş grubu sınavlarda dünya genelinde en başarılı ülkeler okul öncesi eğitimin en yüksek olduğu Japonya, Finlandiya ve Çin gibi ülkelerdir. Türkiye ne yazık ki 65 ülke arasında ancak 43-45. Sıralarda yer alabilmektedir. Adana'mız da okul öncesi eğitim ortalaması daha da düşük bulunmakta 3-5 yaş grubunda ki 100,000 aşkın çocuğumuzdan sadece ortalama 30 bini okul öncesi eğitime gönderilmektedir. Adana'mızın ve çocuklarımızın geleceği için, başarılı mutlu ülkelerine faydalı bireyler olabilmeleri için çocuklarımızın okul öncesi eğitim kurumlarına, kreş, anaokulu ve ana sınıflarına yazdırılması gerekmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber