Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Ağustos 2016 - 09:43 Yorum: 0

Adana polisi, üniversitede FETÖ tuzağına karşı proje geliştirdi

Adana Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü elamanlarının üniversite kayıt dönemlerinde çeşitli bahanelerde öğrenci ve ailelerle iletişim kurarak gençleri...

Adana polisi, üniversitede FETÖ tuzağına karşı proje geliştirdi

Adana Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü elamanlarının üniversite kayıt dönemlerinde çeşitli bahanelerde öğrenci ve ailelerle iletişim kurarak gençleri örgüt yapısı içine çekmesini önlemek için El Ele Güvenli Geleceği adlı bir proje geliştirdi.

Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü elemanlarının üniversiteye kayıt işlemleri, yemek, konaklama ve ulaşım gibi konularda öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak bahanesiyle iletişim kurmaya, ilerleyen dönemlerde de ilişkilerini geliştirerek gençleri örgütün yapısı içerisine çekmeye çalıştıkları tespit edildiğine dikkat çekildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, ilgili birimlerde görevli personelin katılımıyla; terör örgütlerinin faaliyetlerini önlemek, terörle mücadele alanında halk desteğini sağlamak, terör örgütlerinin eleman temini olarak gördüğü gençleri korumak ve üniversiteye kayıt yaptırmak amacıyla Adana'ya ilk kez gelen gençlerin ve ailelerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla "El Ele Güvenli Geleceğe" isimli projesinin uygulamaya konulduğu kaydedilen açıklamada, "Uygulanan proje kapsamında 2016-2017 Akademik yılı üniversite kayıt dönemi olan 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında İlimiz Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Kapalı Spor Salonu içerisinde görevlilerimiz tarafından öğrenci bilgilendirme standı açılmıştır. Açılan bu stantta üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen 3000 öğrenci ve velisine terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerini engellemek ve propaganda yöntemlerini etkisiz hale getirmek amacıyla hazırlanan el broşürleri dağıtılarak, öğrenci ve aileleriyle birebir görüşülmüş ve konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılmış, ayrıca görevlilerimiz tarafından öğrencilere eğitim malzemeleri hediye edilerek çeşitli ikramlarda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber