Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 09:23 Yorum: 0

Adana Sporda Altın Yılını Yaşıyor

Adana'nın 2015-2016 sezonunda futbolun yanı sıra salon sporlarında da süper lige yükselmesi kentte memnuniyetle karşılandı.

Adana Sporda Altın Yılını Yaşıyor

Adana'nın 2015-2016 sezonunda futbolun yanı sıra salon sporlarında da süper lige yükselmesi kentte memnuniyetle karşılandı.

Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, 2005-2006 futbol sezonundaUzan AŞ'nin bünyesinde bulunan turuncu-beyazlı ekip 3. Profesyonel lige düştüğü sıralarda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Adanaspor'u satın alarak 10 yıl içinde kulübe 3 şampiyonluk yaşattı.

12 yıl önce Süper Lig'den düşen turuncu-beyazlı ekibi akılcı yönetimle büyük bütçeler ayıran takımlara rağmen liglerin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Kulüp Başkanı Bayram Akgül, Teknik Direktör Engin İpekoğlu ve Kaptan Merthan Açıl, kupayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Adana Valisi Mustafa Büyük'ün elinden alarak Adanalıların süper lig özlemini giderdiler.

TOROS BYZ 25 YIL ARADAN SONRA ADANAYI SÜPER LİGE TAŞIDI

2011 yılında kurulan Toros BYZ Voleybol takımı 5 yıl içinde süper lige çıkmayı başardı. Büyük sorunlar yaşayan kulüp 3-5 fedakar yöneticinin çabalarıyla 25 yıl kadar önce Güney Sanayi, SASA Spor ve Çukobirlikspor'un yıllar önce mücadele ettiği süper lige çıkmayı başardı.

Toros BYZ Spor Kulübü'nün Genel İdari Menajeri Ömer Bozdoğan, kimseden destek almadan 28 kulüp arasından 31 karşılaşmada 3 yenilgi alarak süper lige çıkmalarının anlamlı olduğunu, başta sporcular olmak üzere, teknik heyet ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Bozdoğan, çok ciddi şekilde sponsor kuruluş aradıklarını, süper ligde transfer ve diğer harcamaların çok yüksek olduğunu belirterek yerel yöneticilerden destek istedi. Bozdoğan, bazı illerin belediye başkanlarının kendini arayarak kulübü almak istediklerini, ancak ciddi sponsor kuruluşların desteğiyle kulübün Adana'da kalması için çaba gösterdiğini söyledi.

ŞAKİRPAŞA HALK EĞİTİM MERKEZİ İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi (HEM) Kadın Hentbol takımı, 4 yıllık zorlu maratonun ardından Adana spor tarihinde ilk kez Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Şakirpaşa HEM Kadın Hentbol Takımı Başkanı İzzet Vezir, çok büyük sıkıntılar sonunda süper lige yükseldiklerini, Adana'da ilki gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu, yeni sezonda yerel yöneticilerin ve iş dünyasının, sponsor kuruluşların yardımını beklediklerini ifade etti.

Vali Mustafa Büyük ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ın yaklaşımlarından dolayı mutlu olduklarını, sponsor arayışlarının yakın zamanda sonuçlanacağını belirten Vezir, yeni sezon hazırlıklarına başlamaları gerektiğini kaydetti.

DÜNYA SIRALAMASINDA 2 ADANALI TENİSÇİ

Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'nde yetişen Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu'nun son yıllarda dünya genelindeki başarıları Adanalı sporseverleri mutlu ediyor.

Çağla Büyükakçay, Grand Slam turnuvalarında tek bayanlarda ön eleme turlarında oynayan ve turu geçen ilk Türk tenisçidir. 2010 yılında Amerika Açık tenis turnuvasına katılarak ilk Grand Slam turnuvasında ön elemelerde mücadele etti. 2011'de ise Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarında ilk kez ön elemelerde yer aldı.

Birçok uluslararası turnuvada şampiyonlukları bulunan Büyükakçay, İtalya'nın Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz Oyunları'nda teklerde gümüş madalya kazanmıştır. Mersin'de 2013 Akdeniz oyunlarında ise teklerde ve çiftlerde altın madalyanın sahibi olmuştur.

Büyükakçay, 2016 İstanbul Cup turnuvasında, 22 Nisan tarihinde bir WTA turnuvasında yarı finale yükselen ilk Türk kadın tenisçi oldu. Bir sonraki gün yarı finaldeki 6-0 ve 7-5'lik setlerle 2-0'lık galibiyet ile bir WTA turnuvasında finale çıkan ilk kadın raket oldu. Turnuvanın finalinde de 2-1'lik galibiyetle şampiyon olarak tarihe geçti. Büyükakçay bu başarısıyla grandslam ana tablosunda yer almayı da garantilemiş oldu.

Henüz 20 yaşında olan ve tenisçi bir aileden gelen ve babası da milli tenisçi olan İpek Soylu da Eylül 2014'de ABD'de oynanan Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda partneri ile sergilediği mücadele ile şampiyon olarak, Türkiye'nin ilk Grand Slam kupasını kazanmış ve Türk spor tarihine adını yazdırmıştır.

İpek Soylu, geçen ay içinde TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda çiftlerde AndreeaMitu (Romanya) ikilisi şampiyonluğa ulaştı.

ATAŞBAK: "OLİMPİYATLARA SPORCU HAZIRLIYORUZ"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, futbolda süper lige yükselen Adanaspor AŞ, Kadınlar Hentbolda Şakirpaşa HEM Spor, Voleybol erkeklerde Adana Toros BYZ takımlarını kutlayarak gerekli desteği sağlayacağını belirtti.

Bireysel ve takım halinde önemli dereceleri bulunan kulüpleri desteklemenin görevleri olduğunu ifade eden Ataşbak, yerel yöneticilerin olanaklarının daha iyi olduğunu, iş dünyasının da başarılı sporcu ve kulüplere sponsor olmalarını istedi.

"Olimpiyatlara sporcu hazırlıyoruz" diye Ataşbak, Adana'nın kürek, kano, yüzme ve sırıkla atlamada Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, yetenekli sporculara tesis, malzeme, maaş, konaklama, beslenme gibi ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydetti.

Ataşbak, çağdaş tesisler, hava koşulları ve deneyimli ekibiyle tüm branşlarda önemli dereceler elde edildiğini, milli takımlara sürekli farklı branşlarda sporcu gönderdikleri, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaptıklarını, kentte spor turizmi yaşandığını sözlerine ekledi.

Adana Sporda Altın Yılını Yaşıyor

Adana Sporda Altın Yılını Yaşıyor

Adana Sporda Altın Yılını Yaşıyor

Adana Sporda Altın Yılını Yaşıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber