Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...
Ekonomi 20 Şubat 2018 - 14:38 Yorum: 0

Adana ve Mersin kereste-palet firmaları, İran pazarında boy gösterdi

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, kereste-palet sektörünü Ekonomi Bakanlığı'nın en etkin desteklerinden biri olan UR-GE...

Adana ve Mersin kereste-palet firmaları, İran pazarında boy gösterdi

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, kereste-palet sektörünü Ekonomi Bakanlığı'nın en etkin desteklerinden biri olan UR-GE desteği ile buluşturduğu proje kapsamında, İran'ın başkenti Tahran'da sektörel ticaret heyeti gerçekleştirdi.

Heyete katılan firmalar, program kapsamında Tahran Ticaret Müşaviri Cengiz Gürsel ile bir araya gelerek, ikili iş görüşmeleri öncesinde İran pazarı ve iş insanları hakkındaki bilgilerini ve izlenimlerini aktardı. Gürsel ise firma yetkililerinin sorularını yanıtlayarak İran pazarı ile ilgili firmalara ışık tuttu.

İranlılar Türkiye ile ortaklık esaslı iş yapmak istiyor

Heyet kapsamında Tahran Türk Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen B2B görüşmelerinde ise İranlı iş insanlarının Türkiye ile ortaklık esaslı iş yapmak istedikleri belirtildi. Tahran Ticaret Odası ve Tahran Mobilya Üreticileri ve İhracatçıları Birliği'nin de ziyaret edildiği programda, iki ülke arasında işbirliğinin nasıl artırılabileceği konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Adana ve Mersin'de faaliyetlerini sürdüren firmalardan oluşan heyete Yeni Oluşum Orman Ürünleri, Selamoğlu Orman Ürünleri, Taya Endüstriyel Ürünleri, Taylan Makine, Kurtuluş Orman, İntertim Orman Ürünleri, Oryap Ağaç Ahşap ve CHN Wood firmaları katıldı.

Heyetle ilgili açıklamada bulunan AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, İran'ın lojistik konumunun değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İran pazarının proje için hızlı fırsat olarak değerlendirildiğini, ithalatçı firmalarla bir araya gelen URGE firmalarının kurulan ticari bağlantıları satışa ve ortaklığa çevirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Kereste- Palet URGE projesi kapsamında, önümüzdeki tarihlerde Avrupa pazarına araştırma heyetleri düzenleneceği kaydedildi.

Adana ve Mersin kereste-palet firmaları, İran pazarında boy gösterdi

Adana ve Mersin kereste-palet firmaları, İran pazarında boy gösterdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber