Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 10:03 Yorum: 0

Adana'da 10 yıl sonra aydınlatılan cinayetin davası

Taksi şoförünü öldürdüğü iddiasıyla olaydan 10 yıl sonra Rize'de yakalanan sanığın yargılanmasına başlandı

Adana'da 10 yıl sonra aydınlatılan cinayetin davası

ADANA (AA) - Adana'da 10 yıl önce öldürülen taksi şoförünün katil zanlısı olarak Rize'de yakalanan ve tutuklanan sanık, hakim karşısına çıktı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Y. (31), maktul Dur Hasan Kırım'ın (59) yakınları ile avukatlar katıldı.

Sanık savunmasında, 10 yıl önce Adana'da askerlik yaptığını, olay günü bankadan para çekmek için çarşıya çıktığını söyledi.

Birliğine dönmek için maktulun taksisine bindiğini ifade eden Ahmet Y, şunları anlattı:

"Birliğe yaklaşmamıza rağmen taksi durmadı. Taksici, daha önce telefonla konuştuğu arkadaşını aldıktan sonra geri döneceğini söyledi. Israrla inmek istedim ancak durmadı. Birliği 50-60 metre geçtikten sonra durdu. Üzerimde ne kadar para varsa istedi. Asker olduğumu, sadece taksi ücretini verebileceğimi söyledim. Bunun üzerine bıçakla bana saldırdı, gömleğim yırtıldı. Tekrar saldırınca yere düştük. Onun elindeki bıçağı alıp kendisine bir kez vurduğumu hatırlıyorum. Bu sırada yanımızda kimse yoktu. Maktul yere düşünce taksiye binip olay yerinden ayrıldım. Cesedi başka yere taşımadım. Çarşıya gelip, otomobili kalabalık bir yere park ettim, maktulun telefonunu da seyyar satıcıya sattım.''

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Dur Hasan Kırım, 17 Kasım 2004'te, merkez Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi'ndeki çamlık alanda bıçakla öldürülmüş halde bulunmuş, özel ekibin araştırmasında, zanlının olay tarihinde 6. Kolordu Komutanlığı 39. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikte askerlik yapan Ahmet Y. olduğu belirlenmiş, Rize'nin Ardeşen ilçesinde 31 Aralık 2014'te yakalanan şüpheli Adana'ya getirilip, tutuklanmıştı.

Sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, hırsızlık suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber