Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Mart 2017 - 11:15 Yorum: 0

Adana’da 2 bin 885 kişi elektronik takipte

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kentte 2 bin 885 kişinin elektronik denetim ve takip altında tutulduğunu açıkladı.

Adana’da 2 bin 885 kişi elektronik takipte

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kentte 2 bin 885 kişinin elektronik denetim ve takip altında tutulduğunu açıkladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi, Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi, Bölgesel Toplantısı" bir otelde yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 13 bin 195 yükümlünün aktif olarak infaz, denetim ve rehabilitasyon süreçlerinin devam ettiğini belirterek, "Yükümlülerimiz; bireysel görüşmeler, seminer çalışmaları, rehberlik çalışmaları, mesleki ve kültürel kurs faaliyetleri, gibi yüzlerce eğitim ve kurs çalışmasından yararlanmaktadır. Yine kamu yararına ücretsiz çalışma yaptırımları çerçevesinde, ağaç dikim ve bakımı, piknik alanlarının temizliği, okulların boyaması, okulların klima bakımlarının yapılması, eskimiş sıralarının zımpara, vernik ve boya yapılarak tekrar kullanıma kazandırılması, kamu kurumlarının temizliği gibi alanlarda ücretsiz olarak hizmet vermektedirler" şeklinde konuştu.

Elektronik izleme çerçevesinde 2 bin 885'i Adana'da olmak üzere Türkiye genelinde 22 bin 399 kişinin denetim ve takip altında tutulduğunu kaydeden Başsavcı Yeldan, şöyle devam etti:

"Halen ilimizde 275 kişi konutta infaz, 46 kişi mağdura yaklaşmama, 25 kişi il dışına çıkmama, olmak üzere toplam 346 kişinin aktif olarak denetim ve takibi elektronik sistemlerle gerçekleştirilmektedir. Bu sistem sayesinde, yükümlülerin infaz süreçlerinin yakından takibi ve ulaşılmak istenen amaca daha etkin ve verimli hizmet etmesi sağlanmakla birlikte, 4 yıllık elektronik izleme uygulamaları göstermiştir ki, adalet sistemi açısından etkin, verimli ve güvenilir bir infazın sağlandığı, yükümlü açısından suç ve suç ortamlarından uzak durma, aile bireyleri ile daha fazla vakit geçirmek suretiyle bütünleşmelerinin sağlanması, kurallara uyma becerilerinde artış gibi gelişmelere neden olduğu, mağdur açısından; aile içi şiddet suçlarında mağdura etkili koruma desteği sağlayarak kendisini emniyette hissetmesi ve tekrar travma yaşamama gibi fayda sağladığı, toplum açısından; suça maruz kalma ve mağdur duruma düşme olasılığını azaltması şeklinde fayda sağladığı bir çok uygulama sonucunda görülmüştür."

2 gün sürecek etkinliğe konuşmacı olarak Ceza Hakimi Michiel van de Veen, Denetimli Serbestlik Uzmanı Jos ter Voert, Hukukçu Soraya Beumer, Elektronik İzleme AB Projesi Yöneticisi Jos ter Voert, Elektronik İzleme AB Projesi Proje Lideri Michiel van der Veen, Rotterdam ve Lahey Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin Müdürü Soraya Beumer katıldı.

Adana’da 2 bin 885 kişi elektronik takipte

Adana’da 2 bin 885 kişi elektronik takipte

Adana’da 2 bin 885 kişi elektronik takipte

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber