Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2016 - 14:13 Yorum: 0

Adana’da 22 bin 135 Suriyeli çocuk okullaştı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 22 bin 135 Suriyeli çocuğu okullaştırdıklarını belirterek, "Göç dalgasıyla ülkemize gelen, ev sahipliği...

Adana’da 22 bin 135 Suriyeli çocuk okullaştı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 22 bin 135 Suriyeli çocuğu okullaştırdıklarını belirterek, "Göç dalgasıyla ülkemize gelen, ev sahipliği yaptığımız bu çocukları iyi eğitemezsek hem ülkemize hem de dünyaya zarar veririz" dedi.

Akpınar, Merkez Öğretmenevi salonunda düzenlenen "Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi" konulu toplantıda, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkemizin milyonlarca sığınmacıya kucak açtığını hatırlatarak, "Adana ili olarak çocukların eğitimi konusunda ciddi mesafeye ulaştık. Sığınmacı çocuklar için Geçici Eğitim Merkezlerinde başlayan eğitimler, bugün daha ileri boyutlara taşındı. Suriyeli çocukların eğitim-öğretimden geri kalmamaları adına çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Eğitim söz konusu olduğunda her birimimizin sorumluluk alması ve bu sorumlulukları layıkıyla yerine getirmesi gerekiyor. Burada bulunan herkesin bu sorumluluğun bilinciyle çalıştığına inanıyorum" diye konuştu.

Suriyeli çocukların eğitimleri konusunda Adana'da yapılan çalışmaları aktaran Akpınar, "Bakanlığımızın genelgesi kapsamında savaş sonrası eğitim sorunu ele alındı ve hızla çözülmeye çalışıldı. 2016'ya geldiğimizde öğrenci sayısının artması; sığınmacıların, bizlerden daha nitelikli eğitim talep etmeye başlamasıyla da meselenin sadece Geçici Eğitim Merkezleri ile çözülemeyeceği görüldü. Bu durumda da cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hükümetimiz ve bakanlığımız tarafından; Suriyeli çocuklarımızın da okullarımızda kendi müfredatımız, kendi öğretmenlerimizle eğitim almasına başlanması kararı verildi" dedi.

Adana'daki resmi okullarda bu yıl 7 bin 635 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Akpınar; okul öncesinde 290, ilkokullarda 5 bin 937, ortaokullarda 1049, liselerde 359, geçici eğitim merkezlerinde ise 14 bin 500 olmak üzere toplamda 22 bin 135 öğrenciyi okullaştırdıklarını ifade etti. Akpınar, "Amacımız ilkokul 1.sınıfa gidecek Suriyeli çocukları kendi okullarımıza entegre etmektir. Bu çocuklarımızın tamamını okullaştıracağız. Bu çocukların eğitimsiz kalmaması lazım" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının bu konuya yönelik, "Öğretmen ve Okul Kazandırma Projesi" başlattığını belirten Akpınar, "Öğretmen sıkıntımız yok. İnşaat emlak bölümümüz ise bu konuya yönelik gerekli adımları atarak çalışmaları hızlandırıyor" dedi.

Düzenlenen toplantıda son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, toplantıya katılan tüm müdür, yönetici ve birimlerden; Suriyeli öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesi konusunda gereken kolaylığı göstermelerini, konuyu ciddiyetle ele alıp çalışmalar yapmalarını isteyerek, "Bu treni kaçırmayalım. Eğer göç dalgasıyla ülkemize gelen, ev sahipliği yaptığımız bu çocukları iyi eğitemezsek hem ülkemize hem de dünyaya zarar veririz" diye konuştu.

Adana’da 22 bin 135 Suriyeli çocuk okullaştı

Adana’da 22 bin 135 Suriyeli çocuk okullaştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber