Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Adana'da 3 bin orman işçisi istihdam edilecek

ADANA (AA) - Adana Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Toplum Yararına Programlar kapsamında fidan dikimi ve bakımı işinde çalıştırılmak...

Adana'da 3 bin orman işçisi istihdam edilecek

ADANA (AA) - Adana Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Toplum Yararına Programlar kapsamında fidan dikimi ve bakımı işinde çalıştırılmak üzere 3 bin kişi istihdam edilecek.

Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı işletme müdürlüklerinin bulunduğu ilçelerde düzenlenecek program sayesinde fidan dikim ve bakımı için 3 bin kişi, asgari ücretle 6 ay süreyle işe alınacak. İstihdam edilen işçilerin maaşları İŞKUR tarafından karşılanacak.

Program için yapılan başvuruların ardından seçilerek işe alınan 3 bin kişi 6 Nisan'da çalışmaya başlayacak.

Toplum Yararına Programlar ile özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin, çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek, iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve geçici gelir desteği sağlamak amaçlanıyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber