Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 13:53 Yorum: 0

Adana’da 513 bin 645 öğrenci ders başı yaptı

Adana'da bin 359 okulda 513 bin 645 öğrenci ve 28 bin 815 öğretmen ile idareci ders başı yaptı.

Adana’da 513 bin 645 öğrenci ders başı yaptı

Adana'da bin 359 okulda 513 bin 645 öğrenci ve 28 bin 815 öğretmen ile idareci ders başı yaptı.

Çocuk ve gençlerin yaz tatilinin ardından 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bugün "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması ile başladı.

Yeni eğitim yılı nedeniyle Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı.

Yeni eğitim yılının kutlama töreni ise protokolün yanı sıra Ankara'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un yakınlarının da katılımıyla Seyhan Gazipaşa İlkokulu'nda yapıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kentte bin 359 okulda 513 bin 645 öğrenci ve 28 bin 815 öğretmen ile idarecinin ders başı yaptığını kaydetti. Akpınar, yeni okul inşa etme çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirterek, "2016 yılında 15 tane yeni okul yapıldı ve açıldı. 21 okul inşaatımız devam ediyor. Yapılması planlanan okul sayımız ise 28'tir. Ayrıca bu yıl 93 okulumuzun onarım çalışması yapılmış, eğitim için daha iyi ortamlar oluşturulmuştur. Öğrencilerimizin en iyi ortamlarda eğitim alması için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ise 19 Eylül'ün aynı zamanda Gaziler Günü olduğunu da hatırlatarak, "Bu vesileyle Çanakkale Zaferi'nden Kurtuluş Savaşı'na, Kore'den Kıbrıs'a ve en son 15 temmuz gecesi gazi olan tüm vatandaşlarımızı, askerimizi, polisimizi sizlerin huzurunda minnet ve şükranla tekrar anıyoruz. Tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, ailesini, vatanını ve milletini seven, daima yüceltmeye çalışan nesiller yetiştirme gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da geleceğe güvenle, umutla bakabilmek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için çağdaş eğitimin benimsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından bir öğrenci şiir okudu, eski öğrenciler ise öğrenime yeni başlayan küçük öğrencilere çiçek verdi. Halk oyunlarının ardından protokol sınıfları gezerek, ders başı yapan öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber