Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Temmuz 2014 - 22:48 Yorum: 0

Adana'da 6 bin kişilik iftar

ADANA (AA)  - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından  6 bin kişiye iftar verildi.Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6 bin kişinin katıldığı iftar programının ardından Kur'an-ı...

Adana'da 6 bin kişilik iftar

ADANA (AA)  - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından  6 bin kişiye iftar verildi.

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6 bin kişinin katıldığı iftar programının ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahi okundu. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada, ramazanda özgür bir şekilde oruç tutmanın çok büyük bir nimet olduğunu, şu an birçok müslüman ülkede rahatlıkla oruç tutulamadığını üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.

Ramazanın ve tutulan oruçların hürmetine, tüm İslam ülkelerinde yaşanan kan ve gözyaşının son bulmasını dileyen Sözlü, ''Ülkemizde özgürce oruç tutmanın kıymetini biliyoruz. Bugün Suriye'de, Irak'ta Türkmen kenti Kerkük'te, Filistin'de yaşayan kardeşlerimiz bu ramazanda istedikleri gibi oruç tutamıyor ve iftarlarını yapamıyorlar. Oradaki kardeşlerimizin canı, malı, ırzı, namusu tehlikededir. Sahip olduğumuz bu nimetin elbette farkındayız. Umarız Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılar en kısa sürede biter'' diye konuştu.

Sözlü, kentte göreve seçilen tüm belediye başkanlarıyla dayanışma içinde olduklarını, seçilirken söz verdikleri hizmetleri vatandaşlara kazandırmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Sözlü'ye, konuşmasının ardından bazı sivil toplum kuruluşları tarafında plaket ve hediyeler verildi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlik, tasavvuf ve Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber