Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 04 Eylül 2016 - 12:13 Yorum: 0

Adana’da atık lastikler ekonomiye geri kazandırılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini...

Adana’da atık lastikler ekonomiye geri kazandırılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi olarak kullanımını sağladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, atık lastiklerin toplanmasıyla görsel kirliliği ortadan kaldırırken, haşere ve sinek üremesinin de engellendiğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı doğrultusunda daha temiz ve yaşanabilir bir Adana için çalışmalarını yoğunlaştıran Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı görevlileri, atık piller, bitkisel ve madeni atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıkların yanı sıra ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin toplanmasına ağırlık verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, il genelinde atık lastiklerin toplanıp, ekonomiye kazandırılması için yerel yönetimler, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği zemini oluşturduklarını söyledi.

"Haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz"

Mehmet Çelebi Akkuş, "Topladığımız atık lastikler, öğütülüp granül şekle getirilerek asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu lastiklerin peyzaj çalışmalarında kullanılması konusunda da denemelerimiz var. Granül hale dönüştürülen atık lastikleri Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çok çeşitli alanlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Atık lastikleri ekonomiye kazandırırken, haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber