Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Mayıs 2016 - 09:23 Yorum: 0

Adana’da Evleri Su Bastı

Adana'da şiddetli yağmur nedeniyle birçok evi su bastı. Eşyaları sular altında kalan vatandaşlar perişan oldu.

Adana’da Evleri Su Bastı

Adana'da şiddetli yağmur nedeniyle birçok evi su bastı. Eşyaları sular altında kalan vatandaşlar perişan oldu.

Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur nedeniyle caddeler göle dönerken evleri de su bastı. Vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken eşyaları da kullanılamaz hale geldi. Su birikintileri oluşan evlerde halı, elbise dolapları, çamaşır makineleri, buzdolapları, televizyonlar zarar gördü. Sokağa çıkan vatandaşlar araba lastiği ile karşıdan karşıya geçebildi.

Evi tamamen sular içinde kalan Suat Geyik, yağmurun yaklaşık 30 dakika sürdüğünü, evini su bastığını kullanılacak eşya, giyecek kıyafet kalmadığını akşam damda yatacaklarını söyledi. Geyik, "Biz her yağmurda böyleyiz. Evimizi sürekli su basıyor bizim zararımızı kim karşılayacak" dedi.

Evini su basan Nuray Kolcu ise, "Bakın evimde bir tane eşya kalmadı. Hepsi kullanılamaz hale geldi. Ben şimdi ne yapacağım, benim kocam yok, kiracıyım bu zararı mı kim ödeyecek. Bize yardım etsinler" diyerek çağrıda bulundu.

1.5 yıl önce evlenen Ali Can Köse'de ikinci kez evini su bastığını ilk bastığında bir şekilde eşyaları yenilediğini ancak yine eşyaların kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Su baskınında 3 aylık bebeğim Ayşegül'ü zor kurtardım. Onu annemlere götürdüm. Belediyeden yardım bekliyoruz, ikinci kez eşyalarımı yenileyemem. Bebeğimi kurtardığıma sevindim ancak çok zor durumdayız" diye konuştu.

Mahalle sakinleri eşyaları kullanılamaz hale geldiği için kara kara düşünürken yolların göle dönmesine ise sadece çocuklar sevindi. Çocuklar biriken yağmur suyunda yüzerken, bazı araçlar ise mahsur kaldı. Motosiklet ile karpuz satmaya çalışan bir kişi de su birikintisi içinde kaldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber