Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Kültür 27 Mayıs 2022 - 13:33 Yorum: 0

Adana’da jakaranda coşkusu

Çukurova Belediyesi'nce bu yıl ilki gerçekleştirilen Jakaranda Kültür Sanat Festivali başladı.

Adana’da jakaranda coşkusu

Çukurova Belediyesi'nce bu yıl ilki gerçekleştirilen Jakaranda Kültür Sanat Festivali başladı.

Bu yıl ilki düzenlenen etkinlik festival yürüyüşü Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı Kavşağında start aldı. Yürüyüşte palyaço gösterileri, uzun bacak, dans gruplarının gösterileri, ateş şovları, sihirbazlar ve canlı heykel gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in de katıldığı yürüyüş Şehitler Bulvarı'nın Süleyman Demirel Bulvarı ile kesiştiği kavşaktaki konser alanında son buldu.

Konser öncesi konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2 yıldır süren pandemi sürecinin herkesi çok yorduğunu ve yıprattığını söyledi. Bu nedenle festivali iki yıldır ertelemek zorunda kaldıklarını anlatan Başkan Soner Çetin, "Ama artık bugün gerçekleştiriyoruz. Orhan Kemal'in deyimiyle bu bereketli topraklar çok değerli sanatçılar yetiştirmiştir. Adana'mızın tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Adana kültürün ve sanatın da başkenti olabilecek bir potansiyele sahiptir. Bizim içimizde var. Adanalı olmak bir ayrıcalıktır. Bugün yürüyüş ve konser yapıyoruz. 105 etkinlik var 6 noktada sanat çadırları var. 35 müzik grubu, 25 çok değerli sanatçılar var. Yani 4 gün boyunca Adana'mızın Çukurova'mızı kültür ve sanat etkinliklerine doyuracağız. Hiçbir şeyi kaçırmanızı istemiyorum" dedi.

Başkan Soner Çetin konuşmasına şöyle devam etti:

"Her şeyin ilki zordur. Biraz endişelerimiz vardı acaba nasıl olacak diye. Çünkü jakarandanın ne olduğunu bile bilmeyenler olabilir. Çok güzel görünümlü bir ağaç. Festivale bir sembol gerekiyordu biz de bunu tercih etti. 4 gün boyunca eğlencenin kültür ve sanatın tadını çıkarın istedik. Bugün bu kalabalığı görünce Adana'nın jakaranda Kültür Sanat Festivali'ne hazır olduğunu gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum."

Başkan Soner Çetin'in konuşmasının ardından davetlilerin de katılımı ile kurdele kesimi yapıldı. Ardından gerçekleşen Ceyhan Ertem konseri ile coşku doruğa ulaştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber